Înarmaţi, au încercat să treacă frontiera cu bijuterii, ceasuri şi televizoare fără documente Recomandat

Vineri, 28 Decembrie 2018 15:56
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea împreună cu lucrătorii vamali au depistat la controlul specific doi bărbaţi, unul la volanul unui autoturism marca Mercedes, iar celălalt pasager într-un autoturism marca Ford, care încercau să iasă din ţară având asupra lor câte o armă. Totodată, în autoturismul marca Ford au mai fost descoperite 65 grame de bijuterii din metal galben, 300 grame de bijuterii din metal alb, şapte ceasuri de mână de diferite mărci şi două televizoare diferite mărci, fără documente de provenienţă.
"În data de 27 decembrie a.c., în jurul orei 13.50, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea - I.T.P.F. Iaşi, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, o persoană cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, P.C., în vârstă de 30 de ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei în cauză şi a mijlocului de transport. Astfel, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit ascunse şi nedeclarate într-o geantă de voiaj, o armă marca MAC-C9043, de calibru 7,65 mm, un încărcător aferent şi 16 cartuşe, de calibru 7,65 mm. În acelaşi punct de trecere a frontierei s-a mai prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, un cetăţean din R. Moldova, B.R., în vârstă de 31 de ani, pasager într-un autoturism marca Ford. Bărbatul era însoţit de două persoane, un cetăţean moldovean şi unul bulgar. În baza unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei în cauză, în urma căruia au fost descoperite ascunse în buzunarul interior al hainei cu care era îmbrăcat bărbatul, o armă marca Walther, model PP, de calibru 7,65 mm, 108 cartuşe, calibru 7,65 mm, inscripţionate Sellier&Bellot, un încărcător aferent, precum şi un toc pistol din pânză, marca Dasta. De asemenea, în urma controlului amănunţit efectuat asupra autoturismului, s-au descoperit 65 grame de bijuterii din metal galben, 300 grame de bijuterii din metal alb, şapte ceasuri de mână de diferite mărci şi două televizoare diferite mărci, fără documente de provenienţă", se arată într-un comunicat al Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (S.T.P.F.) Galaţi.
În ambele cazuri armele, cartuşele şi celelalte bunuri au fost ridicate de către lucrătorii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase - I.P.J. Galaţi, cei doi bărbaţi fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu