ISU Delta, apel către populaţie: Protejaţi-vă în continuare şi nu vă expuneţi la acest virus care poate fi foarte agresiv Recomandat

Joi, 21 Mai 2020 11:55
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta atrage atenţia asupra faptului că tendinţa populaţiei de a nu respecta măsurile de prevenire a infecţiei cu noul coronavirus va duce la o transmitere accentuată a virusului şi lansează un apel către populaţie pentru a se proteja, informează Agerpres.
Inspectorul şef al ISU Delta, Daniel Petrov, a declarat că printre cele mai grave greşeli pe care le face populaţia în momentul de faţă în ceea ce priveşte prevenirea limitării infecţiei cu noul coronavirus se află nerespectarea distanţei sociale, a numărului maxim de persoane care pot fi într-un grup, precum şi părăsirea domiciliului din motive nejustificate.
"Din percepţiile noastre, se simte o tendinţă de relaxare mai mult decât e necesar din partea populaţiei, lucru care nu poate duce decât la o transmitere şi mai accentuată a acestui virus. Lansez un apel populaţiei pentru a se proteja în continuare şi a nu se expune la acest virus care în anumite condiţii poate fi foarte agresiv", a menţionat inspectorul şef al ISU Delta.
Petrov a mai spus că starea celor nouă angajaţi ai instituţiilor din Tulcea aflate în subordinea MAI care au fost infectaţi nu ridică probleme deosebite şi că doar patru dintre ei mai sunt internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU).
Potrivit sursei citate, patru din lucrătorii MAI infectaţi cu noul coronavirus fac parte din structura care a coordonat intervenţiile în timpul stării de urgenţă.
La rândul lui, prefectul judeţului Tulcea, Alexandru Iordan, a precizat că niciunul din lucrătorii MAI infectaţi nu a fost angrenat în activităţi pe teren.
"Nu vorbim despre angajaţi din prima linie a luptei împotriva noului coronavirus, prin urmare nu au fost afectate acţiunile desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea pandemiei cu noul coronavirus", a precizat prefectul Iordan.
În afara pericolului se află şi cei trei militari ai Regimentului 307 Infanterie Marină din oraşului Babadag care s-au infectat în timpul acţiunilor desfăşurate în cartierul Bendea, carantinat din cauza numărului mare de infecţii.
"Unul dintre ei a fost externat din SJU şi se află la domiciliu în izolare pentru 14 zile. Cel de-al doilea militar a avut primul test negativ şi urmează să-l facă şi pe-al doilea, iar cel de-al treilea militar infectat la Spitalul din Timişoara are o stare generală bună, are poftă de mâncare şi urmează să fie testat", a declarat purtătorul de cuvânt al Statului Major al Forţelor Navale, Corneliu Pavel.
Potrivit Prefecturii judeţului Tulcea, din cele 2.568 de persoane testate până miercuri, 128 de persoane au fost confirmate ca fiind purtătoare ale noului coronavirus. Dintre acestea, o persoană a murit, 68 au fost declarate ca fiind vindecate, iar alte 59 de persoane sunt încă internate în diferite spitale.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu