×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 296

Lecţii de viaţă din scaunul cu rotile, pentru elevi

 
Vineri, 28 Martie 2014 00:00
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În patru instituţii de învăţământ din Galaţi va avea loc, în cadrul săptămânii „Şcoala Altfel”, seminarul motivaţional „Personalităţi cu handicap care au influenţat istoria", susţinut de Marta Iozefina Bencze, iniţiatoarea proiectului. Marta este autoarea cărţii de colecţie "Personalităţi cu handicap care au influenţat istoria" şi, pentru acţiunea menţionată, colaborează cu două asociaţii neguvernamentale - Asociaţia "Atelierul de idei" şi Asociaţia "Danubiana" Galaţi. Seminarul susţinut de Marta are drept scop prezentarea cărţii menţionate, dar şi lansarea unei provocări elevilor pentru a-şi schimba viaţa prin valorificarea potenţialului individual, oferindu-le o experienţă unică. Ca elevii să parcurgă mai aprofundat informaţiile incluse în volum, autoarea va dona câte un exemplar fiecărei unităţi de învăţământ din proiect. De asemenea, la seminar va fi prezentată şi una dintre personalităţile care se găsesc în carte - Alina Maria Puţanu, vicecampioană mondială la powerlifting, ce va oferi informaţii cu privire la această disciplină sportivă, dar şi ceea ce înseamnă să practici un sport de performanţă, fiind o persoană cu handicap. Marta Iozefina şi Alina vor merge la Colegiul "Dumitru Moţoc", la Şcoala Gimnazială "Sfinţii Impăraţi", la Colegiile Naţionale "A.I.Cuza" şi "Costache Negri".
Însăşi Marta este o luptătoare care nu a fost oprită de faptul că se deplasează în scaunul cu rotile, ea practicând sport de performanţă de 20 de ani, fiind multiplă campioană şi vicecampioană la mai multe discipline.
"Sunt o persoană care nu a spus niciodată "nu pot". Mi-am transformat visele în obiective şi am investit continuu în dezvoltarea mea personală. Sunt de profesie consilier juridic şi de 15 ani activez în domeniul neguvernamental. În anul 2011 am publicat prima mea carte motivaţională "Personalităţi cu handicap care au influenţat istoria". În carte sunt prezentate 100 de personalităţi cu handicap din întreaga lume care de-alungul istoriei au reuşit să schimbe atitudinea şi mentalitatea societăţii prin descoperirile în domeniul ştiinţific, prin realizările extraordinare în pictură, muzică, film, literatură, sport etc. Consider că orice om are nevoie să fie motivat pentru a putea realiza rezultate excepţionale, astfel am reuşit prin relatarea poveştilor de viaţă a unor mari personalităţi cu handicap din lumea întreagă să prezint modele pozitive atât de necesare pentru persoanele cu handicap, cât şi pentru cele valide", a spus Marta Iozefina Bencze.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu