Lucrări de decolmatare şi reprofilare a cursurilor de apă, în judeţul Galaţi Recomandat

Joi, 23 Aprilie 2020 10:35
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Galaţi execută, în această perioadă, lucrări specifice domeniului gospodăririi apelor. Sistemul de Gospodărire a Apelor Galaţi are în execuţie în comuna Umbrăreşti lucrarea de „Reamenajare a albiei râului Bârlad, mal stâng pe o lungime de 400 ml” (300 ml decolmatare şi 100 ml consolidare cu piatră). Ca urmare a viiturilor din ultimii ani, malul râului Bârlad a fost erodat. Exista posibilitatea de a pune în pericol stabilitatea digului de apărare, de aceea este necesară refacerea liniei de apărare în vederea stopării fenomenului de eroziune.
Totodată, angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Galaţi efectuază lucrări şi în comuna Matca la obiectivul „Asigurarea capacităţii de transport a albiei minore a râului Corozel”, pe o lungime de 3.65 km. Aceste lucrări asigură continutatea obiectivului, finalizat recent, „Asigurarea capacităţii de transport a albiei minore pe râul Corozel” din localitatea Corod pe o lungime de 2 km. Scopul acestor lucrări de decolmatare si reprofilare a albiei este de a reduce a riscul de inundabilitate şi de a creşte gradul de apărare împotriva inundaţiilor.
Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad, prin Sistemele de Gospodărire a Apelor Botoşani, Iaşi, Vaslui şi Galaţi, reprezintă autoritatea investită cu aplicarea strategiei naţionale în domeniul gospodăririi durabile a apelor în spaţiul hidrografic Prut-Bârlad.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu