Masca devine obligatorie în pieţele, târgurile şi oboarele din judeţul Brăila (LISTĂ) Recomandat

Vineri, 14 August 2020 14:11
Publicat în Regional

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Brăila a hotărât ca începând de astăzi, vineri, 14 august 2020, să se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în pieţele, târgurile şi oboarele de la nivelul judeţului Brăila (vezi lista acestora în Galeria de imagini de mai jos! ↓).

Totodată, începând de astăzi se instituie obligativitatea purtării permanente a măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în zonele de aşteptare - staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea, precum şi în perimetrul de aşteptare din exteriorul instituţiilor care lucrează cu publicul.

CJSU Brăila menţionează că se exceptează de la aceste măsuri persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută.

În plus, CJSU Brăila a hotărât ca începând de astăzi structura Grupului de coordonare pentru gestionarea situaţiei provocate de infecţia cu COVID-19 de la nivelul judeţului Brăila să fie următoarea: Prefectul judeţului Brăila, Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Inspectorul - şef al I.S.U. şi conducerea următoarelor instituţii: D.S.P., I.P.J., I.J.J., S.P.F., S.A.J., D.S.V.S.A., U.P.U. şi O.C.P.I., care asigură suportul informaţional - decizional.

„Hotărârile au fost adoptate cu un număr de voturi mult mai mare decât majoritatea calificată (2/3) din numărul total de membri ai CJSU (40). Mulţumesc tuturor membrilor CJSU implicaţi şi dedicaţi pentru că au înţeles importanţa acestor decizii, decizii luate pentru protejarea sănătaţii concetăţenilor noştri. Rog brăilenii, indiferent de opinia acestora, să respecte deciziile luate astăzi de CJSU şi să se comporte responsabil. Nimeni nu poartă cu plăcere sau din plăcere masca de protecţie, dar din respect pentru ceilalţi și pentru lege, le purtăm atunci când este cazul“, a precizat Simona Drăghincescu, subprefect de Brăila.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu