Maşini de 240.000 lei, furate din Cehia, descoperite la frontieră Recomandat

Luni, 19 Octombrie 2020 14:38
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi rutier au depistat la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor două autoturisme, care fuseseră introduse în bazele de date ca fiind furate din Cehia, doar cu câteva ore înainte de a se prezenta la controlul de frontieră.

„În data de 16.10.2020, în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi rutier - I.T.P.F. Iaşi, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român şi unul ucrainean, în vârstă de 31, respectiv 25 de ani, conducând fiecare câte un autoturism marca Skoda Superb, ambele înmatriculate în Cehia. Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismelor în cauză, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acestea figurează în bazele de date ca fiind bunuri căutate pentru confiscare, semnalări introduse de autorităţile din Cehia, cu doar câteva ore înainte de prezentarea la controlul de frontieră. Cu privire la aspectele constatate, cei doi bărbaţi au declarat că au preluat autoturismele de la o persoană necunoscută din Lituania şi, în schimbul unor sume de bani, intenţionau să se deplaseze cu ele în Ucraina. Totodată, aceştia au declarat că nu aveau cunoştinţă despre faptul că autovehiculele figurează ca fiind furate“, se arată într-un comunicat al I.T.P.F. Iaşi.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismele, în valoare totală de 240.000 de lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu