Navă din Portul Brăila, "Duty Free" de ţigări de contrabandă (FOTO) Recomandat

Miercuri, 15 Ianuarie 2020 12:53
Publicat în Regional

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au descoperit şi reţinut, în vederea continuării cercetărilor, 63.200 de ţigarete de contrabandă, în valoare totală de 31.600 de lei.

„În data de 13 ianuarie a.c., în jurul orei 17.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Zona Liberă Brăila au oprit pentru control, pe sensul de ieşire, un autoturism marca Dacia Logan, condus de o femeie, în vârstă de 45 de ani, cetăţean român, cu domiciliul în judeţul Galaţi, precum şi un autoturism marca Skoda, în care se aflau doi cetăţeni români, în vârstă de 42, respectiv 62 de ani. La controlul de frontieră, colegii noştri au descoperit, pe bancheta din spate şi în portbagajul autoturismului marca Dacia Logan, mai mulţi saci din folie neagră, în care se afla cantitatea totală de 37.600 de ţigarete, diferite mărci, fără timbru de acciză. De asemenea, în bagajele personale ale celor doi bărbaţi care călătoreau cu autoturismul marca Skoda, au fost descoperite 3.400 de ţigarete, diferite mărci, fără timbru de acciză. Cu privire la cele constatate, cele trei persoane au declarat că au achiziţionat respectivele ţigări de contrabandă de la bordul unei nave din Portul Brăila. Ulterior, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători din cadrul Căpităniei Portului Brăila şi Biroului Vamal Brăila au efectuat un control amănunţit al navei respective, descoperind o cantitate totală de 22.200 de ţigarete de contrabandă. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 31.600 de lei, în vederea continuării cercetărilor“, se arată într-un comunicat al I.T.P.F. Iaşi.

În cauză, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar comandantul navei a fost sancţionat contravenţional de Biroul Vamal Brăila.

FOTO în Galeria de imagini de mai jos!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu