O asistentă de la SAJ Brăila, infectată cu COVID-19 Recomandat

Miercuri, 01 Aprilie 2020 16:29
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Brăila, la Serviciul Județean de Ambulanță (SAJ), o asistentă a fost confirmată a avea COVID-19.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brăila a început imediat ancheta și contacţii din ambulanță au fost deja izolați, peste 20 de persoane care așteaptă testarea. „Este vorba despre o asistentă medicală, angajată a SAJ Brăila. A dezvoltat o simptomatologie pe care a reclamat-o începând de pe data de 26 martie, moment în care se găsea la domiciliul dumneai de la data de 24, fiind în concediu medical pentru o altă afecțiune”, a precizat dr. Gabriel Ciochină, director DSP Brăila.

Colegii de muncă ai asistentei reclamă însă că femeia s-ar fi molipsit atunci când a fost trimisă să ofere îngrijiri unui izolat la domiciliu fără a avea echipamentul de protecţie complet ci doar mănuși și mască. „Asistenta nu avea echipament de protecție, a fost trimisă la un caz, la o persoană izolată la domiciliu care chipurile căzuse, și ea s-a dus cu hainele obișnuite de la Ambulanță și de săptămâna trecută a început să facă febră”, a explicat dr. Florin Ștefan, medic SAJ Brăila.

În plus, cadrele medicale de la Ambulanță consideră că ar trebui să meargă echipați complet inclusiv la cazurile unde sunt persoane aflate în izolare, deoarece dacă vreunul dintre aceştia are COVID-19 atunci și ei vor fi infectați. Este prea târziu să se ia măsuri după ce află că un anumit pacient a fost infectat, deoarece până atunci multe cadre medicale iau contact cu el.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu