Permis de conducere fals descoperit la controlul de frontieră Recomandat

Marți, 15 Septembrie 2020 15:26
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi rutier au descoperit, ascuns asupra unui bărbat, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova, care s-a dovedit a fi fals.

„În data de 14 septembrie a.c., în jurul orei 08.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi rutier – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, cetăţeanul din R. Moldova, V.I., în vârstă de 23 de ani. La controlul de frontieră, în momentul solicitării documentelor de identitate, colegii noştri au descoperit asupra tânărului, ascuns şi nedeclarat, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova, valabil pentru categoriile «B1, B, C1, C, BE şi CE», pe care era imprimată fotografia acestuia. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, în cadrul cărora au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentul descoperit la control, prin intermediul unui conaţional, ale cărui date nu le cunoaşte, în schimbul unei sumei de bani“, se arată într-un comunicat al I.T.P.F. Iaşi.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu