Permise de rezidenţă false, descoperite la controlul de frontieră Recomandat

Vineri, 11 Septembrie 2020 12:59
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi rutier au descoperit la controlul de frontieră cinci permise de rezidenţă cu însemnele autorităţilor din Turcia, false.

„În data de 10 septembrie a.c., în jurul orei 02.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi rutier - I.T.P.F. Iaşi, s-au prezentat la controlul de frontieră, ca pasageri într-un microbuz marca Mercedes, cinci cetăţeni din Republica Moldova, patru bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 20 şi 53 de ani. În acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră şi cetăţeanul din Republica Moldova, F.F., în vârstă de 35 de ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Republica Moldova. Toţi cei cinci cetăţeni din Republica Moldova au prezentat la controlul de frontieră, pe lângă paşapoartele biometrice eliberate de autorităţile statului vecin şi câte un permis de rezidenţă cu însemnele autorităţilor din Turcia. În urma verificărilor suplimentare cu privire la autenticitatea permiselor de rezidenţă în cauză şi au constatat că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false. De asemenea, în urma unui schimb de informaţii cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova, s-a stabilit că persoanele în cauză nu aveau emise astfel de documente. Cu privire la cele constatate, persoanele în cauză au declarat că au procurat documentele respective prin intermediul unui cetăţean turc, în schimbul unor sume cuprinse între 300 şi 400 de euro“, se arată într-un comunicat al I.T.P.F. Iaşi.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu