Polițiștii brăileni intensifică acţiunile pentru prevenirea răspândirii COVID-19 Recomandat

Vineri, 01 Mai 2020 14:20
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În acest weekend prelungit, polițiștii brăileni acţionează, în sistem integrat, alături de jandarmi, militari, poliţişti locali şi poliţişti de frontieră, pe raza întregului judeţ, pentru a se asigura că brăilenii respectă prevederile privind deplasările în spaţiul public, pentru prevenirea răspândirii COVID-19. La acest sfârșit de săptămână, polițiștii vor intensifica acţiunile pentru prevenirea răspândirii COVID-19 (prin identificarea celor care nu respectă prevederile Ordonanțelor Militare), respectiv asigurarea unui climat de siguranţă rutieră (prin verificarea respectării O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice).

Dispozitivele de poliție vor fi prezente în stradă și vor desfășura activități pentru menținerea unui climat de ordine şi siguranţă publică. Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor din jur, poliţiştii vă recomandă să: „respectaţi măsurile de distanţare socială, prevederile Ordonanţelor Militare şi să rămâneţi acasă. Evitați aglomerațiile şi nu transformați aceaste zile în curse pentru cumpărături. Respectați indicațiile din magazine și păstrați distanța. Respectați orarul de deplasare și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră. Cu toate că vremea se arată prietenoasă, de data aceasta, grătarul îl facem acasă, în familie“.

Sancțiunile pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare în vigoare sunt de la 2.000 la 20.000 de lei. „Atragem atenţia că nu vor fi tolerate abaterile de la normele de convieţuire socială sau încălcările prevederilor Ordonanţelor Militare. Nu se va arăta toleranţă faţă de cei care nu inţeleg să respecte eforturile colective depuse în vederea reducerii numărului de îmbolnăviri cauzate de COVID-19, faţă de persoanele care cu bună ştiinţă nu vor înţelege că de data aceasta vom sărbatori acasă, doar în familie“, precizează IPJ Brăila.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu