Prinşi cu animale împuşcate ilegal, în portbagaj Recomandat

Marți, 06 Noiembrie 2018 16:12
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au depistat doi bărbaţi care transportau, cu un autoturism, vânat pentru care nu deţineau autorizaţii de vânătoare.

"În data de 05 noiembrie a.c., în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti - I.T.P.F. Iaşi, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Stoicani, un autovehicul cu farurile aprinse, care se deplasa pe câmp şi din direcţia căruia se auzeau focuri de armă. Colegii noştri au interceptat autoturismul marca Dacia Duster, înmatriculat în România, condus de cetăţeanul român Z.G., în vârstă de 57 de ani, alături de care se afla în acelaşi autoturism şi cetăţeanul român R.M., în vârstă de 75 de ani. La controlul autoturismului colegii noştri au descoperit în interiorul acestuia trei arme de vânătoare, 219 cartuşe de vânătoare, doi iepuri şi un fazan - morţi prin împuşcare. În momentul în care lucrătorii noştri au verificat autorizaţiile de vânătoare, permisele de membru vânător şi permisele de port armă ale celor doi bărbaţi au constatat că vânatul găsit asupra lor nu era înscris în autorizaţiile de vânătoare prezentate la control", se arată într-un comunicat al S.T.P.F. Galaţi

Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vânătoare fără respectarea condiţiilor înscrise în autorizaţia de vânătoare, vânătoarea la lumina farurilor sau a dispozitivelor de iluminare, prin utilizarea lor în timpul deplasării şi transportul vânatului dobândit. Autoturismul, armele, cartuşele şi vânatul, în valoare totală de 38.090 lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. Armele şi cartuşele au fost predate Serviciului A.E.S.P. din cadrul I.P.J. Galaţi, iar vânatul a fost predat la A.J.V.P.S. Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu