Prinşi la Viile şi Cuca, la volan, fără drept de conducere pe drumurile publice din România Recomandat

Luni, 14 Noiembrie 2022 13:25
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti efectuează cercetări cu privire la trei cetăţeni, care au încălcat prevederile regimului circulaţiei circulaţiei rutiere.
Astfel, în data de 12 noiembrie a.c., in jurul orei 10.40, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti - I.T.P.F. Iaşi aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza localităţii Viile - judeţul Galaţi, a efectuat semnalele regulamentare de oprire pentru un autoturism, înmatriculat în România, condus de un bărbat, cu dublă cetăţenie română şi americană, în vârstă 66 de ani. În autoturism se afla în calitate de pasager şi soţia acestuia, în vârstă de 62 de ani, de asemenea cu dublă cetăţenie română şi americană.
În aceeaşi zi în jurul orei 15.10, echipajul poliţiei de frontieră a oprit pentru controlul de frontieră, pe raza localităţii Cuca, un alt autoturism condus de un cetăţean român, în vârstă de 24 de ani.
Cu ocazia efectuării controalelor de frontieră, ambele persoane nu au putut prezenta permise de conducere valabile, pentru a şofa pe drumurile publice din România.
S-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora poliţiştii de frontieră au constatat că, bărbatul cu dublă cetăţenie nu are dreptul de a conduce autovehicule pe teritoriul României cu un permis de conducere eliberat de către autorităţile americane (soţia acestuia cunoscând acest aspect), respectiv cetăţeanul român nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicul.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice fără permis de conducere şi încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile public unei persoane despre care se ştie că nu posedă permis de conducere în primul caz, respectiv de conducere pe drumurile publice fără permis de conducere în cel de-al doilea caz, potrivit I.T.P.F. Iaşi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu