Procesul milionarului Liviu Jitea, o cauză pierdută

Vineri, 18 Noiembrie 2016 00:00
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tribunalul Galaţi acordă termene de judecată pe bandă rulantă în procesul în care a fost pus sub acuzare milionarul Liviu Jitea, aproape jumătate de an fiind pierdut doar cu păsuirile acordate experţilor pentru ca aceştia să finalizeze expertizele dispuse în dosar.
Au trecut 3 ani de când dosarul în care milionarul Liviu Jitea şi alte 17 persoane au ajuns în boxa acuzaţilor pentru evaziune fiscală şi contrabandă cu alcool, iar cercetarea judecătorească este aproape inexistentă.  Tribunalul Galaţi a dispus efectuarea unor expertize, dar acestea nu s-au efectuat nici până astăzi. Doar pe acest aspect, instanţa a acordat cinci termene de judecată, dar experţii nu dau semne că vor încheia prea curând expertizele dispuse în proces. De amintit este că dosarul abundă în cereri de recuzare, fiind depuse opt astfel de solicitări până acum, un adevărat record naţional la acest capitol, majoritatea fiind iniţiate de avocatul omului de afaceri Liviu Jitea. Toate solicitările au fost respinse, iar la un moment dat şi magistratul care judecă dosarul  a formulat o cerere de abţinere, însă şi aceasta a fost respinsă. Totul a plecat de la conflictul deschis care s-a creat între omul de afaceri Liviu Jitea şi instanţa de judecată şi care a determinat pierderea a ani de zile cu amânări ale judecării dosarului generate de cererile de recuzare.

Liber să plece din ţară

Liviu Jitea este acuzat de procurorii DIICOT Galaţi de evaziune fiscală şi contrabandă cu alcool, după ce s-a descoperit că, în cadrul activităţii unei societăţi comerciale de profil din municipiul Focşani, a procedat alături de membrii grupării sale la amplasarea, înaintea contoarelor liniei tehnologice de producţie de alcool dublu rafinat, a unor instalaţii neautorizate şi au extras în această modalitate peste 800.000 de litri de alcool, fără evidenţierea în contabilitatea societăţii a operaţiunilor comerciale aferente cantităţilor de alcool necontorizate. Paguba cauzată bugetului de stat prin activitatea infracţională este estimată la opt milioane de euro, reprezentând accize, taxe şi impozite. Procurorii DIICOT au pus sechestru pe bunurile omului de afaceri şi au confiscat aur, două camioane şi şase maşini de lux.  Între timp, Tribunalul Galaţi a hotărât să revoce măsura controlului judiciar luată faţă de milionarul Liviu Jitea şi a celorlalte persoane inculpate în acest dosar, astfel că acesta este liber să plece din ţară.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu