Scandal și geamuri sparte la sediul Poliţiei Municipiului Tecuci Recomandat

Marți, 08 Decembrie 2020 14:47
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La data de 07.12.2020, în jurul orei 23.10, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Tecuci, în timp ce efectuau serviciul de supraveghere şi control trafic rutier pe strada Dimitrie Harlescu, din municipiul Tecuci, au procedat la oprirea unui autoturism, însă conducatorul auto a refuzat să oprească la semnalul efectuat de poliţişti, continuându-şi deplasarea.

Poliţiştii rutieri au pornit imediat în urmărirea acestui autoturism folosind semnalele acustice şi luminoase de la autospeciala de serviciu, iar după câteva sute de metri, pe strada Crişana, au ajuns din urmă acest autoturism ce fusese oprit, iar din interiorul acestuia coborâse atât conducătorul auto, un tânăr în vârstă de 23 ani, cât şi pasagerul, un bărbat în vârstă de 30 ani, ambii aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul etilotest Drager, astfel că a fost condus la Spitalul municipal Anton Cincu Tecuci, unde, de asemenea, a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul tânărul nu figurează ca deţinător de permis de conducere a vreunui tip de autovehicul pe drumurile publice.

Întrucat cele două persoane manifestau un comportament recalcitrant au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Tecuci pentru continuarea cercetărilor iar după finalizarea acestora, bărbatul de 30 ani, în momentul părăsirii sediului unităţii de poliţie a provocat scandal şi a căzut, lovind uşa de acces a cărui geam s-a spart.

Faţă de acesta s-a luat măsura sancţionării contravenţională cu amendă în baza art. 2 pct. 24 din Legea 61/1991 şi s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de Distrugere, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 253 Cod. Penal.

De asemenea, faţă de conducatorul auto s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de Conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 335 alin. 2 Cod Penal şi de şi art. 337 Cod Penal.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu