Şoferi ucraineni, prinşi în ilegalitate de poliţiştii de frontieră gălăţeni Recomandat

Vineri, 11 Octombrie 2019 14:40
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier efectuează cercetări cu privire la doi cetăţeni ucraineni care au fost depistaţi încălcând regimul juridic al circulaţiei rutiere.

Astfel, în data de 10 octombrie, în jurul orei 11.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, cetăţeanul ucrainean P.K., în vârstă de 32 de ani, conducând un autoturism marca BMW, care avea aplicate plăcuţe cu număr de înmatriculare specific Olandei. Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autovehiculul în cauză, s-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora s-a constatat că acesta este radiat din circulaţie de autorităţile din Olanda, din data de 28 octombrie 2016. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat recent, autoturismul în cauză, în schimbul sumei de 2.000 de euro şi nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta este radiat din circulaţie. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Câteva ore mai târziu, în acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetăţeanul ucrainean, K.Y., în vârstă de 30 de ani, la volanul unui ansamblu rutier, format dintr-un autovehicul marca Toyota şi o remorcă, înmatriculat în Ucraina. La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că pentru a conduce ansamblul de vehicule în cauză este necesară categoria „E”, pe care şoferul nu o deţine. Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că nu avea cunoştinţă de faptul că permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea dreptul să conducă ansamblul de vehicule în cauză. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu