Tecuciul şi-a cinstit ocrotitorul spiritual Recomandat

 
Luni, 25 Aprilie 2022 18:24
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În a doua zi a Sfintelor Paşti, în acest an, în municipiului Tecuci au fost organizate manifestări spirituale, educaţionale, culturale şi social-filantropice, cu prilejul sărbătoririi în Biserica Ortodoxă Română a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

Municipiul Tecuci se bucură duhovniceşte la sărbătoarea Sfântului Gheorghe încă din anul 1995 când, la propunerea Consiliului Local şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Marele Mucenic al lui Hristos a devenit ocrotitor spiritual al credincioşilor din acest oraş.

Sfântul Gheorghe este purtător de grijă şi rugător pentru toţi locuitorii oraşuluişi a străjuit centrul municipiului de secole, căci biserica veche (catedrala) de aici avea acelaşi hram.

Şi anul acesta, slujitorii Sfintelor Altare din această parte a eparhiei, împreună cu mulţimea rugătoare a credincioşilor s-au aflat în unitate sfântă cu ierarhul locului, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos la slujba Sfintei Liturghii oficiată în Catedrala „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi SfântulIachint de Vicina“ din municipiul Tecuci.

La slujbă au participat numeroşi credincioşi, tineri şi vârstnici deopotrivă, profesori şi oameni de cultură, precum şireprezentanţi ai autorităţilor locale.

Membrii corului bărbătesc ”Zestrea” din parohia Barcea Nouă, judeţulGalaţi, îmbrăcaţi în haine tradiţionaleromâneşti au oferit răspunsurile liturgice şi au susţinut la chinonic un program cultural-educativ ce a cuprins interpretarea de cântece religioase şi patriotice.

La finalul Sfintei Liturghii, au fost premiaţi14 elevi, participanţi la diverse concursurişiolimpiade judeţeneşinaţionale.

Pe lângă premiile în bani, tinerii au primit şi daruri de carte, icoane şi le-a fost înmânată solemn, pe solea catedralei tecucene, Diploma „Tinereţeşicredinţă“ a Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Tot astăzi, prin grija şi implicarea membrilor organismelor parohiale, credincioşilorprezenţi la slujbă le-au fost oferite peste 500 de pachete cu alimente tradiţionale în cadrul natural al parcului din jurul catedralei din Tecuci.

De asemenea, clericii şivoluntarii parohiali au oferit o masă caldă şipachete cu alimente neperisabile la peste 300 de persoanecu posibilităţi materiale reduse, bătrâni singuri şi nedeplasabili,dar şi familii cu mulţi copii.

 

Pr. Rareş Bucur

Foto: Bogdan Cînepă

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu