Un camerunez şi un bărbat din Coasta de Fildeş, expulzaţi din Brăila Recomandat

Joi, 28 Noiembrie 2019 08:41
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de imigrări din Brăila, în urma unei acţiuni cu forţe proprii, au depistat cu şedere ilegală doi cetăţeni străini, ambii bărbaţi, cu vârsta de 20, respectiv 27 de ani, din Camerun şi Coasta de Fildeş. Pe numele cetăţenilor străini au fost emise acte administrative, comunicare de părăsire şi decizie de returnare, prin care au obligativitatea de a părăsi teritoriul României în 3, respectiv 15 zile.

Astfel, poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Biroul pentru Imigrări al judeţului Brăila au desfăşurat, la data de 25 noiembrie 2019, un control cu forţe proprii pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă. Cu această ocazie au fost depistaţi cu şedere ilegală doi cetăţeni străini, în vârstă de 20, respectiv 27 de ani, din Coasta de Fildeş şi Camerun, care au intrat legal în România, însă la expirarea dreptului de şedere nu au parăsit teritoriul ţării noastre. Ca urmare a celor constatate, pe numele cetăţeanului din Camerun a fost emisă o comunicare prin care este obligat să părăsească ţara în termen de 3 zile. De asemenea, pe numele cetăţeanului ivorian a fost emisă o decizie de returnare valabilă 15 zile, în cazul acestuia urmând a fi instituit şi consemnul nominal de nepermitere a intrării în ţară pentru o perioadă de 6 luni de zile, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată. Totodată, poliţiştii de imigrări au aplicat cetăţenilor străini sancţiuni contravenţionale cu amendă, în valoare totală de 1.900 lei.

Acţiunile desfăşurate de către poliţiştii de imigrări urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor şi combaterea migraţiei şi muncii ilegale.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu