Val de accidente, în doar 3 zile, pe şoselele gălăţene Recomandat

Luni, 02 Decembrie 2019 14:21
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Val de accidente rutiere, în weekendul care a trecut, pe şoselele din judeţ şi municipiu. Nu au lipsit nici şoferii fără permis sau şoferii băuţi.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, şirul accidentelor a început de vineri, 29 noiembrie 2019, când, la ora 18.15, poliţiştii Biroului Rutier Tecuci au fost sesizaţi, prin apelul unic de urgenţă 112, cu privire la producerea unui accident rutier, în municipiul Tecuci, în care un biciclist a fost rănit. La faţa locului, poliţiştii au constatat că o tânără, de 19 ani, din comuna Movileni, a condus autoturismul pe strada Ana Ipătescu, din municipiul Tecuci şi, la intersecţia cu strada Prundului, a lovit un biciclist care nu ar fi respectat semnificaţia indicatorului „Stop” şi nu i-ar fi acordat prioritate de trecere. Bărbatul, de 45 de ani, care circula cu bicicleta, a suferit leziuni, fiind transportat la spital. La testarea alcoolscopică, acesta a prezentat valoarea de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, poliţiştii efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Un alt accident provocat de neacordarea de prioritate s-a produs, în aceeaşi zi (n.r. - vineri, 29 noiembrie 2019), în municipiul Galaţi. Astfel, un bărbat, de 62 de ani, din municipiul Galaţi, aflat la volanul autoturismului, a pătruns în intersecţia străzilor Poşta Veche şi Basarabiei, fără a respecta semnificaţia indicatorului „Oprire”, şi a acroşat un alt autoturism condus regulamentar de un bărbat, de 38 de ani. Acesta a suferit leziuni care nu au necesitat internarea. Cei doi conducători auto au fost testaţi alcoolscopic, în cazul primului rezultatul fiind 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Apoi, sâmbătă, 30 noiembrie 2019, în jurul orei 03.30, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Galaţi, au oprit în trafic, pe strada Brăilei, din municipiul Galaţi, un autoturism la volanul căruia au identificat un tânăr, de 21 de ani, din comuna Drăguşeni. Întrucât verificările efectuate în bazele de date ale poliţiei au relevat faptul că tânărul posedă permis de conducere, dar figurează cu dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

În aceeaşi zi (n.r. - sâmbătă, 30 noiembrie 2019), un alt tânăr, de 23 de ani, din municipiul Tecuci, care avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule, până la data de 05 decembrie 2019, a fost depistat de poliţiştii Biroului Rutier Tecuci, pe strada Ion Petrovici, din localitate. Şi în acest caz, a fost întocmit dosar penal.

De Ziua Naţională a României, duminică, 01 decembrie 2019, poliţiştii Postului de Poliţie Pechea au oprit în trafic, pe strada Cooperatorilor, din comuna Pechea, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 39 de ani, din localitate. La testarea alcoolscopică, bărbatul a prezentat valoarea de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel încât a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu