Val de CUTREMURE importante, în Vrancea, în această dimineaţă Recomandat

Vineri, 10 Mai 2019 12:00
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un seism cu magnitudinea 3,7 pe scara Richter s-a produs vineri, 10 mai 2019, dimineaţa, la ora locală 07:36, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit datelor Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Acesta este al doilea seism produs în zonă într-un interval de aproximativ patru ore. Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de I grad Mercalli, iar localităţile cele mai apropiate de epicentru au fost: Nehoiu (8 km), Întorsura Buzăului (34 km), Covasna (37 km), Vălenii de Munte (42 km) şi Slănic (47 km). Seismul s-a produs la o adâncime de 116 kilometri.

Anterior, la ora 03:41, a mai avut loc un cutremur cu magnitudinea 3,6 pe scara Richter, tot în judeţul Buzău, la o adâncime de 122 kilometri. În luna mai, în România, s-au produs 8 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 4 pe scara Richter. În acest an, cel mai puternic seism a avut loc pe data de 09 ianuarie în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, şi a avut o magnitudine de 4,4 pe Richter.

Anul trecut, pe 28 octombrie, s-a produs în judeţul Buzău un cutremur cu o magnitudine de 5,8 pe Richter, cel mai mare din 2018, mişcarea tectonică fiind resimţită şi la Bucureşti, subiect despre care Monitorul de Galaţi a relatat în articolul "Cutremur de 5.8 pe scara Richter, în România, în această dimineaţă".

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu