Val de infracţiuni rutiere, în doar 3 zile, pe șoselele gălățene Recomandat

Luni, 28 Octombrie 2019 14:45
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii gălăţeni au avut de intervenit în mai multe situaţii, la sfârşit de săptămână, după şoferii care au urcat beţi la volan sau cei care au urcat deşi nu aveau dreptul de a conduce.

De exemplu, la data de 25 octombrie, în jurul orei 23.25, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Smârdan au oprit în trafic, pe D.J. 251, în comuna Pechea, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 45 de ani, din comuna Cuza Vodă. Întrucât la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest a fost înregistrată valoarea de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta este cercetat acum pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

În ziua următoare, alţi doi conducători auto au fost depistaţi la volan sub influenţa alcoolului. Primul, un bărbat, de 51 de ani, din municipiul Galaţi, a fost oprit în trafic, pe D.J. 261A, în comuna Frumuşiţa, în timp ce conducea o autoutilitară. La testarea alcoolscopică a prezentat valoarea de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel de-al doilea, din comuna Cudalbi, a fost depistat la volanul autoturismului pe D.J. 251 C, pe raza comunei Valea Mărului, în cazul său aparatul etilotest înregistrând valoarea de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii au întocmit, de asemenea, dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi în cazul unui bărbat, de 31 de ani, din municipiul Galaţi, care, în data de 27 octombrie, a condus autoturismul pe strada Furnaliştilor. În urma testării alcoolscopice a acestuia a rezultat valoarea de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot la data de 27 octombrie, ora 02.40, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Smârdan au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112, de un bărbat, din comuna Barcea, cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, i-ar fi împrumutat autoturismul unui tânăr de 19 ani, din comuna Pechea, după ce acesta i-ar fi confirmat verbal că deţine permis de conducere. În jurul orei 02.30, tânărul ar fi condus autoturismul în comuna Pechea şi, la intersecţia străzilor Prutului şi Secerii, ar fi pierdut controlul volanului, intrând în gardul de scândură al unui imobil, pe care l-a distrus pe o porţiune de aproximativ 5 metri, producând totodată avarii autoturismului. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că cele sesizate se confirmă şi că tânărul a plecat de la faţa locului imediat după producerea incidentului. S-a constatat, de asemenea, că persoana în cauză nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

În aceeaşi zi, în jurul orei 15.05, poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Galaţi au depistat un alt tânăr, de 24 de ani, din municipiul Galaţi, în timp ce conducea autoturismul, pe strada Saturn, din localitate, deşi avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule. Acesta este cercetat acum pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu