Valea Mărului, Slobozia Conachi şi Bereşti-Meria, în plină dezvoltare Recomandat

Joi, 18 Aprilie 2019 00:00
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sate fără apă şi canalizare, şcolile în frig, bisericile stăteau să cadă, cimitirile pline de bălării, întuneric pe uliţe, hoţi de porumb, noroi peste tot, case mereu inundate, bază sportivă în paragină, dispensare urâte şi fără de medici… Aşa ”trăia” comuna Valea Mărului, până să fie condusă de primarul PSD Virgil Doca, recunoscut drept unul dintre cei mai gospodari aleşi din judeţul Galaţi, sociabil, deschis, energic şi cu mare dragoste pentru comună şi vălmăreni. ”Primarul care stă cu uşa deschisă”, aşa cum i se spune, a făcut să fie lumină pe străzi - chiar şi-n cimitir, apa este pe fiecare uliţă a satelor 24 de ore din 24, şcolile şi elevii îi sunt parteneri, oamenii riverani pârâului Geru dorm liniştiţi după ce s-a decolmatat Valea Gerului, iar bisericile, care stăteau să cadă, astăzi sunt mărturie că vălmărenii sunt creştini. Acolo unde a trebuit să fie pod, pod s-a făcut şi cărţi despre istoria locurilor au fost scoase. ”Visul pe care l-am avut e astăzi realitate! Avem contracte de finanţare de aproape 10 milioane de euro”, spune primarul Virgil Doca, care are o echipă cu care se mândreşte şi mărturiseşte că întotdeauna a găsit sprijin la Consiliul Judeţean şi la Guvernul României, pentru susţinerea proiectelor sale!

Nici la Slobozia Conachi investiţiile nu bat pasul pe loc. Comuna, condusă de unul dintre cei mai activi primari din judeţul Galaţi – social-democratul Emil Dragomir, a realizat multe pentru comunitate şi oamenii săi, iar în prezent se zbate pentru a aduce gazul în gospodăriile tuturor localnicilor. Primăria are proiecte de investiţii de peste 17 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor, modernizarea cabinetelor medicale şi a şcolilor, cu fonduri obţinute de la Ministerul Dezvoltării prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, amplul program al PSD care a contribuit masiv la dezvoltarea tuturor localităţilor din România. La Slobozia Conachi, modernizarea reţelei de drumuri de interes local continuă, urmând să fie investiţi aproape 5 milioane de lei. Un proiect important pentru comunitate vizează reabilitarea şi modernizarea dispensarelor din satul Slobozia Conachi şi din satul Izvoarele, cu peste 2,7 milioane de lei. În plus, Primăria mai are un proiect de investiţii în contractare pentru consolidarea şi modernizarea Şcolii Gimnaziale nr. 1 din Slobozia Conachi, fiind vorba despre o investiţie de peste 1,6 milioane de lei.

„Un primar bun ascultă şi susţine toate părerile cetăţenilor, este responsabil şi face tot posibilul ca oamenii să ducă un trai decent!”, spune primarul comunei Bereşti-Meria, social-democratul Victor Dorobăţ, a cărui preocupare este să atragă cât mai multe fonduri de la Guvern şi de la Uniunea Europeană pentru dezvoltarea comunei şi bunăstarea cetăţenilor. Iar eforturile depuse de ales şi echipa sa au dat roade, în prezent comuna Bereşti-Meria putându-se lăuda cu mai multe proiecte de înfiinţare a sistemului de alimentare cu apă şi canalizare, de modernizare a infrastructurii rutiere, de reabilitare a mai multor şcoli şi nu numai, investiţii care depăşesc 20 de milioane de lei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu