VIDEO/FOTO | Zeci de elemente de muniţie, detonate controlat la Braniştea Recomandat

Vineri, 12 Aprilie 2019 17:17
Publicat în Regional

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "General Eremia Grigorescu" al judeţului Galaţi a executat o misiune de distrugere în poligonul neamenajat "Râpa Galbenă" din localitatea Braniştea, a unor elemente de muniţie asanate de pe teritoriul judeţului Galaţi.

"Au fost distruse prin explozie izolată un număr de 34 de elemente de muniţie, de infanterie şi de artilerie, o bombă de aruncător, o grenadă de mână defensivă şi alte muniţii. Reamintim populaţiei principalele măsuri care se aplică la descoperirea unor elemente de muniţii. Este interzis: atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte; lovirea sau mişcarea muniţiilor descoperite în pământ sau la suprafaţă; introducerea muniţiilor descoperite în foc; demontarea focoaselor sau a altor părţi componente şi acestora; jocul cu diferite muniţii neexplodate; ridicarea, transportul şi folosirea muniţiilor pentru diferite activităţi sau ornamente şi comercializarea acestora prin centre de colectare a deşeurilor metalice sau în alte forme", a precizat lt. col. Eugen Chiriţă, ISU Galaţi.

Cetăţenii care au descoperit sau au cunoştinţă despre existenţa muniţiilor neexplodate au obligaţia de a anunţa autorităţile administraţiei publice locale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă sau Poliţia, apelând numărul unic de urgenţă 112.

Vezi GALERIA FOTO mai jos!

Media

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu