VIDEO | Jandarmii brăileni, la "pescuit" braconieri Recomandat

Sâmbătă, 23 Martie 2019 11:00
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Brăila au desfăşurat acţiuni punctuale pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona trecere bac Stânca - Insula Mare a Brăilei . Şi au avut şi ce "prinde".

Chiar de la prima acţiune s-a constatat că doi bărbaţi aflaţi într-o barcă scot din apă plase de pescuit, iar în momentul când aceștia au acostat la mal s-a procedat la interceptarea și legitimarea acestora. În barca "Laguna 480" numiţii T.D. şi M.M. aveau un număr de 2 plase tip trifilament, în lungime totală de 30 metri fiecare și ochiul plasei de 40x40 mm precum și cantitatea de 19,38 kg pește din speciile plătică și șalău. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Poliției Transporturi Navale Brăila în vedrea întocmirii procesului verbal de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de "deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte" conform art. 64, lit. h din OUG 23 /2008, și "producerea importul, detinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasa de tip monofilament" conform art. 64, lit. k din OUG 23 /2008. Întreaga cantitatea de peşte  a fost predată către o societate comercială pentru valorificare, plasele, Barca Laguna 480 și actul de sesizare întocmit, lucrătorilor din cadrul Poliției Transporturi Navale Brăila. 

Apoi, a fost interceptat un bărbat  ce se deplasa dinspre pădure către malul Dunării având asupra sa o ladă în care avea mai multe plase de pescuit tip monofilament. În urma verificărilor făcute s-a constat că numitul M.I. avea asupra sa o ladă cu un număr de 6 plase tip monofilament cu următoarele dimensiuni: 3 plase monofilament în lungime totală de 50 metri și ochiul plasei de 40x40 mm, o plasă monofilament  în lungime totală de 40 metri și ochiul plasei de 40x40 mm și 2 plase monofilament  în lungime totală de 25 metri și ochiul plasei de 40x40 mm. Numitul M.I. a fost conduse la sediul IJJ Brăila pentru întocmirea procesului verbal de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "producerea importul, detinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasa de tip monofilament" conform art. 64, lit. k din OUG 23 /2008.

Media

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu