Zece nave militare fluviale, instrucţie pe Dunăre Recomandat

Miercuri, 24 Martie 2021 11:41
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marinarii militari din garnizoanele Brăila şi Tulcea participă, în perioada 22-26 martie, la Exerciţiul „Danube Protector 21.11.1”, care se desfăşoară pe Dunăre şi pe braţul Măcin. „Danube Protector” se bazează pe un scenariu fictiv de escaladare a unei crize politico-militare, care generează o agresiune armată în nordul Dobrogei, informează Forţele Navale Române.
Obiectivul principal al exerciţiului îl reprezintă dezvoltarea nivelului de instruire al echipajelor navelor militare fluviale, prin aplicarea procedurilor operaţionale de respingere a unui desant naval, în condiţii de acţiuni ofensive asimetrice pe fluviu. Zece nave militare din subordinea Flotilei Fluviale şi a Bazei Logistice Navale execută acţiuni tactice de apărare a comunicaţiilor fluviale şi a infrastructurii energetice prin trageri cu sistemele de artilerie de la bord, iar un detaşament de infanterişti marini asigură securitatea terestră a raioanelor de desfăşurare a exerciţiului.
La exerciţiu va participa şi un detaşament din subordinea Batalionului Nave Treceri Fluviale al Forţelor Terestre Române, alcătuit din două bacuri fluviale, care asigură mobilitatea trupelor în raioane.
Prin activităţile executate, militarii din Forţele Navale Române demonstrează că sunt în măsură să asigure securitatea la graniţele fluviale şi maritime ale ţării noastre şi că instituţia militară este un pilon de stabilitate pentru dezvoltarea societăţii româneşti.
Înainte de plecarea navelor din porturi, au fost aplicate măsurile de prevenire a răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2, fiind executat triajul epidemiologic şi impuse măsurile de protecţie în conformitate cu strategia naţională anti-COVID-19.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu