5.200 de doze de anticorpi monoclonali din partea Italiei pentru România Recomandat

Joi, 14 Octombrie 2021 10:50
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române a adus marţi, 12 octombrie 2021, din Milano, Italia, circa 5.200 de doze de anticorpi monoclonali, care fac parte din schema de tratament împotriva COVID-19, informează MApN.
Ajutorul oferit României de către Italia, prin punerea la dispoziţie a acestor doze aflate în stocurile Regiunii Lombardia, vine ca urmare a solicitării statului român în vederea acordării de sprijin în combaterea efectelor generate de creşterea exponenţială a numărului de cazuri confirmate cu SARS-CoV-2. „Solicitarea a fost adresată Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Zborul a fost efectuat la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul eforturilor de combatere a pandemiei COVID-19, iar misiunea s-a executat prin Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene. Distribuirea dozelor de anticorpi monoclonali din Baza 90 Transport Aerian «Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu» a fost realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI“, precizează MApN.
Anticorpii monoclonali sunt proteine produse în laborator care imită capacitatea sistemului imunitar de a combate noul coronavirus. Aceştia se fixează de proteina virală de suprafaţă (Spike) şi blochează astfel capacitatea virusului de a se fixa de celulele umane.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu