Banane la micul dejun, o idee cât se poate de proastă

Duminică, 28 Februarie 2016 00:00
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru cei care dimineaţa nu au timp sau chef să mănânce un mic dejun aşezaţi la masă, o banană pare ideea salvatoare. Însă bananele ar fi de fapt cea mai proastă alegere pentru sănătate, scrie 7sur7.be.
Conform doctorului Daryl Gioffre, creatorul AlkaMind, program de dietă de detoxifiere ce vizează păstrarea corpului la un nivel cât se poate de puţin acid prin consumul de alimente potrivite, bananele, fructe care par atât de sănătoase, sunt de fapt dăunătoare sănătăţii.
Deşi bogate în potasiu, fibre şi magneziu, bananele conţin şi mult zahăr. Potrivit doctorului Gioffre, acest lucru subminează regimul alimentar din cursul întregii zile. Deşi o banană oferă o reală înviorare, numai consumarea ei la micul dejun nu asigură energia necesară până la prânz. În plus, zahărul pe care îl conţine are ca efect acidifierea corpului, ceea ce poate duce la o inflamaţie sau la o indigestie. Daryl Gioffre arată că, dacă flora intestinală nu funcţionează în mod optim, tendinţa de îngrăşare este mai mare.
Regimul doctorului Gioffre ar asigura o floră intestinală sănătoasă, precum şi scăderea în greutate.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu