Carne de vită provenită de la animale diagnosticate cu tuberculoză, vândută în supermarketuri

 
Luni, 06 Noiembrie 2017 00:00
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În fiecare an, carnea a 8.000 de vaci diagnosticate cu tuberculoză este vândută în supermarketuri, în mod legal, în Franţa. Astfel, în farfuriile consumatorilor ajung, fără ca aceştia să fie informaţi, aproximativ 3.000 de tone de carne provenind de la animale bolnave, a dezvăluit recent revista ''Le Canard enchaîné'', preluată de europe1.fr.
Potrivit Direcţiei Generale pentru Alimentaţie din Franţa, citată de săptămânal, consumatorul nu riscă să contracteze boala consumând o friptură. Practica este autorizată de autorităţile sanitare, iar reglementările europene întreţin ambiguitatea acesteia. Totuşi, riscul nu este complet zero, subliniază Le Canard, câtă vreme în fiecare an se îmbolnăvesc 50 de persoane, printre care crescători, medici veterinari şi consumatori de lapte nepasteurizat.
Cireaşa de pe tort, după cum afirmă săptămânalul, este că industria cărnii profită de acest lucru pentru a-şi creşte marjele de profit: carnea care provine de la bovine diagnosticate pozitiv este cumpărată mai ieftin de către industriaşi care o revând pe rafturile din supermarketuri la acelaşi preţ ca restul cărnii.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu