Cât de importantă este alăptarea pentru copil

Miercuri, 30 Mai 2018 02:05
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şeful secţiei de neonatologie a Spitalului Universitar Bucureşti, medicul Ana Culcer, susţine că este important ca un copil nou născut să fie alăptat având în vedere că laptele matern conţine anticorpi. Doctorul precizează că micuţul nu trebuie separat de mamă imediat după naştere.
"Alăptarea este sută la sută lucru cel mai important care i se poate întâmpla unui copil, pentru că în laptele de mamă sunt anticorpi pentru toate tipurile de boli prin care a trecut mama, deci e un aliment viu cu proteine, cu hormoni, nu e un lapte mort. Toată flora microbiană din abdomenul mamei trece în lapte şi primul care le primeşte este copilul. În momentul în care a mâncat lapte de mamă, anticorpii din laptele matern precipită pe tubul digestiv şi protejează copilul de infecţiile respective", a declarat Ana Culcer în cadrul evenimentului "Mama şi copilul", organizat de CSID.
Medicul susţine că separarea copilului de mamă imediat după naştere este o greşeală.
"Se face o foarte mare greşeală - separarea copilului de mamă. Eu. la Municipal, am luptat ca din primele momente copilul să stea lângă mama lui, pentru că trebuie să sugă în prima jumătate de oră. Dacă îl duci după trei zile la mamă când, sânul este beton şi nu mai poate suge, mama se chinuie. Prima jumătate de oră sânul este moale şi nu face hipoglicemie", spune Ana Culcer.
În ceea ce priveşte alăptarea în spaţiul public, medicul susţine că hrănirea copilului nu ar trebui să deranjeze.
"În Grecia antică dacă cineva se lega de o femeie care alăpta în public era omorât cu pietre. Trebuie respect pentru copil pentru că poate fi al oricui. Bărbaţii trebuie să se uite la orice mamă ca la o mamă nu ca la o femeie din punct de vedere sexual", spune doctorul.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu