Ce ar trebui să mănânci în funcție de grupa sanguină?

Miercuri, 07 Martie 2018 11:32
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Este posibil ca având o alimentație bazată pe grupa ta sanguină – 0, A, B, sau AB – să te ajute să devii mai sănătos? Aceasta este ideea din spatele dietei pe care o vom descrie în continuare, creată de către Peter J. D’Adamo.

El consideră că mâncarea pe care o mâncăm reacționează din punct de vedere chimic cu grupa noastră sanguină. Dacă urmezi o dietă creată în funcție de grupa ta sanguină, corpul tău va digera mâncarea mult mai eficient. Vei putea pierde în greutate, vei avea mai multă energie și vei putea preveni apariția unor situații neplăcute.

Să trecem la treabă și să arătăm, pe scurt, ce poate mânca fiecare persoană, în funcție de grupa sanguină pe care o are.

Grupa 0 – pentru persoanele cu această grupă sanguină este necesară o dietă bogată în proteine, care să conțină carne (de pui sau vită slabă), pește proaspăt, dar și legume. De asemenea, produsele ce conțin grâu ar trebui evitate. De asemenea, D’Adamo recomandă și suplimente ce pot preveni sau corecta problemele cu țesutul adipos din zona abdominală, o problemă frecvent întâlnită la persoanele cu un astfel de regim. Așa că, dacă ai grupa sanguină 0 și îți plac sandwich-urile, cu siguranță ești și un fan al Contelui de Sandwich, un personaj ce obișnuia să mănânce tot timpul carnea între două bucăți de pâine pentru a nu se murdări pe mâini. Dar conform acestei diete, pâinea ar trebui exclusă din dieta ta.

Grupa A – O dietă fără carne, bazată pe fructe și legume, cereale integrale, organice sau proaspete, deoarece D’Adamo spune că oamenii cu grupa sanguină A au un sistem imunitar foarte sensibil.

Grupa B – Pentru această categorie sunt de evitat porumbul, grâul, roșiile, arahidele și semințele de susan. Carnea de pui este de asemenea o problemă, conform lui D’Adamo. El încurajează consumul de legume verzi, ouă, anumite tipuri de carne și lactate cu un conținut scăzut de grăsimi.

Grupa AB – Dieta ar trebui să se concentreze pe alimente precum tofu, fructe de mare, lactate și legume verzi. D’Adamo spune că oamenii cu grupa sanguină AB tind să aibă acizi stomacali slabi. Sunt de evitat cafeaua și carnea procesată.

Așa cum se poate observa deja, din cauza faptului că dieta dictează să mănânci doar anumite tipuri de mâncăruri, în funcție de grupa sanguină pe care o ai, nu permite prea mult includerea și a unor plăceri personale. De exemplu, dacă ești un mare fan al cărnii și al cartofilor, nu vei fi prea fericit cu o dietă specifică grupei sanguine A, care este în mare parte de tip vegetarian.

De asemenea, au fost realizate și studii asupra unor persoane ce au urmat acest tip de dietă și s-au constatat îmbunătățiri ai unor indici de sănătate. Alte studii au arătat că de fapt nu ar avea nici un efect asupra sănătății. Totuși, au fost și voci care au afirmat faptul că această dietă poate fi eficientă în procesul de slăbire, deoarece este destul de restrictivă. E greu de spus ce efecte poate avea. Singurul lucru pe care îl putem face este să încercăm această dietă, pentru o scurtă perioadă, pentru a putea observa dacă ne conferă o stare de bine.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu