Cum previi şi tratezi coşuri de la mască Recomandat

Vineri, 01 Octombrie 2021 14:08
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Experţii în îngrijirea pielii de la Nivea dau câteva sfaturi despre cum această nouă provocare poate fi abordată - coşurile apărute după purtarea îndelungată a măştii de protecţie.
Senzaţia de piele iritată şi petele roşii, coşurile din jurul nasului, a gurii sau pe bărbie, pot fi şi un efect al supraîncălzirii pielii, exces de sebum după utilizarea pentru o perioadă mai lungă a măştii de protecţie. Soluţii există însă, nu trebuie să renunţi la mască! Totul e mai simplu decât te-ai gândi şi începe cu revenirea la paşi de bază - curăţare şi hidratare, făcute corect şi cu produse adecvate pielii tale.

Să previi e mai indicat decât să tratezi. Paşii următori te vor ajuta să ţii departe de pielea ta iritaţiile şi coşurile:
- Foloseşte o mască de protecţie potrivită pentru fizionomia ta. Să acopere corect atât gura cât şi nasul. Eviţi astfel momentele în care ai tendinţa de a duce mâna pe faţă pentru a ajusta masca, riscând să iriţi pielea delicată din zona respectivă sau apariţia acneei.
- Schimbă masca de cel puţin două ori pe zi, dacă eşti nevoit să o porţi mai multe ore. Reduci astfel riscul de sebum adunat în exces, ce poate irita pielea mai ales în caz de transpiraţie şi mască umedă.
- Spală-te pe faţă de două ori pe zi, indicat înainte de a pune masca şi imediat după ce o dai jos. Foloseşte apă şi un produs delicat de curăţare, fără ulei. Aplică apoi o cremă hidratantă. Este un pas important. Combinaţie dintre pielea încălzită şi materialul măştii, care se poate freca de faţă, dă senzaţie de uscare şi poate provoca exces de sebum.
- Evită să atingi masca cu mâinile. Altfel murdăria şi alţi factori declanşatori de acnee ajung pe pielea feţei.
- Dacă mediul din jur e sigur, îndepărtează masca. Este important ca pielea să aibă parte de expunere la aer proaspăt.
- Rezistă tentaţiei de a te machia dacă ştii că vei purta masca pentru o perioadă lungă de timp. Altfel porii vor fi încărcaţi, ceea ce creşte riscul apariţiei coşurilor.

Dacă ai pielea sensibilă, următoarele sfaturi de la experţii Nivea pot fi de folos:
- Foloseşte produse pentru îngrijirea pielii sensibile, cum ar fi o crema de zi hidratantă
- Alege să foloseşti o mască de protecţie din fibre naturale, organice. Bumbacul şi mătasea sunt mai indicate pentru pielea sensibilă, decât materialele sintetice precum poliesterul. Astfel, pielea ta va putea respira şi reduci riscul de iritaţie sau coşuri.
- Dacă foloseşti o mască reutilizabilă, asigură-te că o speli după fiecare folosire.

3 paşi pentru un ten fără coşuri:
1. Curăţă tenul în mod regulat. Spală-te pe faţă de două ori pe zi. Înainte şi după purtarea măştii de protecţie. Asigură-te că pielea este uscată înainte de a pune masca.
2. Foloseşte un exfoliant. Suplimentar, ca parte în rutina de curăţare. Alege unul care se potriveşte tipului tău de ten. Îl poţi aplica de 2-3 ori pe săptămână.
3. Foloseşte cremă hidratantă pentru faţă. Astfel, previi uscarea şi iritarea pielii. Pentru un boost de hidratare necesar pielii tale, poţi aplica o mască hidratantă.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu