Microflora intestinală, implicată în patogeneza autismului Recomandat

Miercuri, 18 Noiembrie 2020 11:58
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un studiu efectuat recent în China a constatat că tulburarea de spectru autist (TSA) este asociată cu disbioza - dezechilibru microbian - la nivelul microflorei intestinale, ceea ce poate constitui un punct de referinţă pentru viitoare planuri terapeutice, relatează marţi Xinhua.
TSA este o tulburare de neurodezvoltare ce poate fi influenţată atât de factori de mediu, cât şi de factori genetici.
Studii anterioare au constatat că dezechilibrul microflorei intestinale este observat frecvent la copiii cu autism.
O echipă de cercetători de la Universitatea din Beijing şi de la Institutul de Genomică din Beijing, din cadrul Academiei de Ştiinţe din China, a propus o nouă strategie pentru analiza metagenomică, asociind probe de la persoane cu TSA cu probe de control, cu premise metabolice similare.
Oamenii de ştiinţă au efectuat secvenţierea metagenomică a 79 de probe de la indivizi cu TSA şi dintr-un grup de control format din persoane sănătoase şi au identificat căile metabolice ale microbilor intestinali asociaţi autismului.
Studiul a identificat deficienţele din grupul TSA în detoxifierea enzimelor şi a căilor de legătură. Modelele de diagnostic bazate pe aceste enzime detoxifiante pot distinge indivizii TSA de cei din grupul de control cu precizie ridicată.
Acest studiu a identificat mecanisme importante ale modului în care microbii sunt implicaţi în patogeneza autismului, oferind noi strategii de intervenţie medicală în autism. (Sursa Agerpres)

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu