Poluarea atmosferică, responsabilă de milioane de cazuri de boală renală cronică anual

 
Miercuri, 08 Noiembrie 2017 00:00
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Numărul total al cazurilor de boală renală cronică (BRC) cauzate anual de poluarea atmosferică a depăşit 10 milioane, conform unui nou studiu realizat în Statele Unite, citat de Xinhua.
Oamenii de ştiinţă de la Centrul de Epidemiologie Clinică al VA Saint Louis Health Care System care au descris anterior o asociere între nivelurile ridicate de particule fine în suspensie şi riscul de dezvoltare a BRC au revenit ulterior şi au utilizat metodologiile studiului Global Burden of Disease (GBD) pentru a realiza o estimare a gradului în care poluarea aerului contribuie la apariţia BRC.
Studiul a fost prezentat în cadrul evenimentului ''Kidney Week 2017'' organizat de Societatea Americană de Nefrologie, desfăşurat recent în New Orleans, Louisiana.
Rezultatele cercetării sugerează că măsura în care poluarea atmosferică duce la apariţia BRC variază considerabil în funcţie de poziţia geografică, cele mai înalte valori fiind observate în America Centrală şi Asia de Sud.
''Poluarea atmosferică ar putea explica cel puţin în parte creşterea incidenţei BRC cu origini necunoscute în multe zone zone geografice din lume, şi creşterea (cazurilor de) nefropatie mezoamericană în Mexic şi America Centrală'', a declarat cercetător principal Benjamin Bowe în cadrul unui comunicat de presă.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu