Prospectul vaccinului de la AstraZeneca, publicat de Agenţia Naţională a Medicamentului Recomandat

Vineri, 05 Februarie 2021 13:23
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În prospectul publicat în limba română de către Agenţia Naţională a Medicumentului puteţi informaţii despre ce este ”COVID-19 Vaccine AstraZeneca” şi pentru ce se utilizează, ce trebuie să ştiţi înainte să vi se administreze acest vaccin, cum se administrează şi ce reacţii adverse pot apărea.

COVID-19 Vaccine AstraZeneca este administrat sub formă de injecţie a 0,5 ml într-un muşchi (de obicei în partea superioară a braţului).

În timpul şi după fiecare administrare injectabilă a vaccinului, medicul sau asistenta vă vor ţine sub observaţie timp de aproximativ 15 minute, pentru a monitoriza apariţia semnelor unei reacţii alergice.

Vi se vor administra 2 injecţii cu COVID-19 Vaccine AstraZeneca. A doua injecţie poate fi administrată la 4 - 12 săptămâni după prima injecţie. Veţi fi anunţat când trebuie să reveniţi pentru a doua injecţie. Dacă se administrează prima injecţie cu COVID-19 Vaccine AstraZeneca, a doua injecţie pentru finalizarea schemei de vaccinare trebuie să fie tot cu COVID-19 Vaccine AstraZeneca.

Cele mai frecvente reacţii adverse (pot afecta mai mult de 1 persoană din 10):
- sensibilitate, durere, căldură, mâncărimi sau vânătaie la nivelul locului de administrare a injecţiei;
- senzaţie de oboseală (fatigabilitate) sau stare generală de indispoziţie;
- frisoane sau senzaţie de febrilitate;
- durere de cap;
- greaţă (senzaţie de rău);
- durere articulară sau musculară.

Descarcă prospectul integral de mai jos! ↓↓↓

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu