Rusia a lansat producţia celui de-al doilea vaccin anticoronavirus, EpiVacCorona Recomandat

Miercuri, 28 Octombrie 2020 14:02
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Rusia a lansat producţia celui de-al doilea vaccin al său împotriva COVID-19, EpiVacCorona, dezvoltat la centrul de cercetări Vektor, a informat marţi Anna Popova, responsabilă în cadrul Agenţiei sanitare ruse (Rospotrebnadzor), citată de EFE.
"A început producţia la Vektor", a declarat Anna Popova în cadrul forumului "Societate sănătoasă" desfăşurat la Moscova.
Este vorba de al doilea vaccin care intră în fază de producţie, după Sputnik V, dezvoltat de Institutul Gamaleya.
Cel de-al treilea vaccin rusesc, care este dezvoltat de Institutul Chumakov şi care a intrat în faza de teste în data de 19 octombrie va începe să fie produs imediat ce va fi înregistrat.
Odată cu lansarea producţiei vaccinului EpiVacCorona poate fi demarată şi cea de-a treia etapă de testare a vaccinului dezvoltat de Vektor.
A doua etapă de testare s-a încheiat la începutul lunii septembrie, fapt ce a permis înregistrarea noului vaccin la 14 octombrie.
Guvernul rus a informat, la jumătatea lunii octombrie, că 40.000 de voluntari vor participa la testele clinice ale acestui vaccin, dintre care 150 de persoane cu vârsta de peste 60 de ani.
Anna Popova a informat totodată că Institutul de cercetări ştiinţifice în domeniul vaccinurilor şi serurilor din Sankt Petersburg dezvoltă un al patrulea vaccin.
Cu 1.547.774 de cazuri, Rusia este a patra ţară în ceea ce priveşte numărul de contagieri cu noul coronavirus, după SUA, India şi Brazilia. (Sursa Agerpres)

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu