Somnul de calitate, un factor esenţial pentru îmbunătăţirea fertilităţii femeilor

 
Joi, 02 Noiembrie 2017 00:00
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un somn bun este esenţial pentru îmbunătăţirea şanselor unei femei de a rămâne gravidă, conform rezultatelor unui studiu prezentat recent, citat recent de The Telegraph.
O cercetare realizată în Japonia pe mai multe persoane de sex feminin care încercau să conceapă un copil a descoperit că cele care au declarat că dormeau neîntrerupt aveau un grad de fertilitate cu 20% mai mare în comparaţie cu femeile care nu dormeau bine.
De asemenea, rata de dezvoltare a ovulelor fertilizate era mai mare în cazul femeilor care aveau un somn odihnitor.
Oamenii de ştiinţă cred că aceste rezultate subliniază faptul că un somn de calitate este unul dintre cei mai importanţi factori pe care femeile care doresc să devină mame trebuie să le ia în calcul pentru creşterea fertilităţii.
Cercetarea efectuată pe femei care au apelat la fertilizarea in vitro, realizată la Centrul medical din municipiul Kobe, a descoperit de asemenea că un consum ocazional moderat de alcool are un efect pozitiv asupra fertilităţii. Autorii studiului susţin că acest lucru ar putea fi determinat de faptul că alcoolul poate contribui la îndepărtarea stresului şi la inducerea somnului.
Prezentat în cadrul congresului internaţional anual al Societăţii americane pentru medicină reproductivă desfăşurat în perioada 28 octombrie — 1 noiembrie în Statele Unite, acest studiu a fost precedat de o cercetare conform căreia somnul sub şase ore pe noapte conduce la o scădere cu 20% a nivelului unui hormon esenţial pentru conceperea unui copil, dar şi de o investigaţie ce a relevat că gravidele care dorm mai puţin de opt ore pe noapte au un risc mai mare de a suferi un avort spontan.
Perioada de odihnă considerată satisfăcătoare pentru sănătatea unui adult constă în şapte-nouă ore de somn neîntrerupt pe noapte, conform Serviciului naţional de sănătate din Marea Britanie, aminteşte sursa citată care precizează însă că această perioadă poate varia de la un individ la altul în funcţie de factori precum stilul de viaţă.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu