×

Observație

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/48205

BRĂILA: Doi băieţi de 9 şi 11 ani ademeneţi de un pedofil şi salvaţi de trecători

Joi, 12 Octombrie 2017 00:00
Publicat în Regional

A fost panică la Brăila, luni seara, după ce o familie a reclamat la poliţie că unul dintre copiii ei, elev, a fost abuzat de un individ. A ieşit apoi la iveală că existau două victime, doi băieţi de 9 şi 11 ani, iar poliţiştii l-au prins rapid pe suspectul principal. Este vorba despre Dumitru Şerban de 36 de ani, un brăilean care nu este însă la prima infracţiune sexuală îndreptată asupra copiilor mici. Acum acesta este suspectat că a ademenit doi băieţi din Brăila într-un parculeţ dintr-o curte interioara a unui bloc. Barbatul i-a momit pe cei doi cu telefonul mobil spunând ca le va arata o bancnota de 20.000 de euro. Apoi i-a abuzat şi le-a făcut poze. Se pare ca pedofilul a fost speriat de trecători, iar băieţii au scăpat şi au anunţat familiile care au chemat poliţia. ”Politiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale îl vor prezenta instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventiva, pe un bărbatul în vârstă de 36 de ani, din Braila, care, ieri, în jurul orei 19:30, i-ar fi abordat pe doi minori, cu vârste de 9 şi 11 ani, în timp ce aceştia se aflau la joaca, în curtea unei şcoli din municipiu, şi i-ar fi ademenit cu ajutorul unui telefon mobil într-un spaţiu retras, între nişte blocuri, ocazie cu care l-ar fi mângâiat pe unul dintre cei doi în zona feselor. Acesta a fost reţinut ieri pentru 24 de ore”, precizează inspector Laura Dan, IPJ Brăila. Dumitru Şerban nu este la prima abatere, fiind recidivist. Acum magistraţii Judecătoriei Brăila au decis să îl aresteze preventiv.
”Bărbatul a fost arestat preventiv 30 de zile. Mai are în antecedente astfel de fapte, fusese eliberat condiţionat în luna iunie a acestui an”, a spus procurorul Marius Iacob, purtător de cuvânt Parchetul de lângă Judecătoria Brăila. Cazul a intrat şi în atenţia celor de la Protecţia Copilului, care vor oferi sprijin psihologic copiilor implicaţi în incident după cum a precizat Simona Cimpoae, director Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila. Oamenii din zona sunt şocaţi şi cred că un astfel de om nu are ce căuta în libertate. Dumitru Şerban, acuzat acum de corupere sexuală, a fost arestat preventiv pentru următoarele 30 de zile. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel. Bărbatul a mai fost condamnat pentru violul unui minor, pentru care a primit 10 ani de închisoare şi pentru un act sexual cu un minor. A ieşit în iunie, eliberat condiţionat, doar pentru a încerca să comită o nouă atrocitate.

Galerie de imagini

{gallery}48205{/gallery}

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu