Cinci persoane acuzate de trafic cu minori şi trafic cu persoane, reţinute

 
Marți, 24 Aprilie 2018 15:01
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Galaţi, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, au destructurat o grupare infracţională intrafamilială, ai cărei membrii ar fi recrutat sau răpit persoane minore şi majore, în scopul practicării prostituţiei pe teritoriul Italiei.

"La data de 23 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, sub coordonarea procurorilor DI.I.C.O.T. – S.T. Galaţi, au desfăşurat 5 percheziţii, pe raza judeţelor Galaţi şi Brăila, la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale organizate, specializate în trafic de persoane. În urma activităţilor, au fost descoperite şi ridicate două autoturisme, ce ar fi fost achiziţionate din banii obţinuţi ca urmare a exploatării victimelor traficului de persoane, precum şi bijuterii şi 4.500 de euro. Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2007, patru dintre persoanele în cauză ar fi constituit un grup infracţional organizat, intrafamilial, în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane, la care, începând cu anul 2013 ar fi aderat şi cea de-a cincea persoană. În perioada 2007-2018, membrii grupului ar fi recrutat, prin inducerea în eroare, răpire sau constrângere, trei victime minore şi cinci victime majore, pe care ulterior le-ar fi transportat şi adăpostit, în scopul exploatării sexuale. Acestea, prin constrângere fizică şi psihică, menţinere în eroare şi şantaj emoţional, erau obligate să practice prostituţia, pe teritoriul Italiei, în diferite locaţii", se arată în comunicatul IPJ Galaţi.

Banii obţinuţi în acest fel ar fi fost însuşiţi de membrii grupului, fiind stabilit până la acest moment, un folos infracţional de peste 300.000 de euro. Procurorii D.I.I.C.O.T. din Galaţi au dispus reţinerea pentru 24 de ore, a trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 29 şi 41 de ani, şi a două femei de 33 şi 67 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi trafic de persoane în formă continuată.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu