Comună gălăţeană modernizată cu 3,5 milioane de euro

 
Marți, 24 Octombrie 2017 00:00
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comuna Cudalbi va beneficia, în următorii trei ani, de cea mai mare investiţie făcută după 1989 într-o comunitate din mediul rural, în judeţul Galaţi, prin intermediul unei entităţi private. Astfel, se vor aloca 15.953.021 lei (aproximativ 3,5 milioane de euro) din fonduri europene, finanţarea fiind realizată prin intermediul unui parteneriat ce are la bază Asociaţia Centrul de Dezvoltare SMART în calitate de solicitant, Patronatul Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud-Est, Primăria Cudalbi şi Liceul Tehnologic Nr. 1 Cudalbi, în calitate de parteneri.
Prin intermediul acestui proiect se doreşte racordarea comunei la reţeaua de alimentare cu gaze naturale, reabilitarea şi dotarea Centrului de Permanenţă Medicală, reabilitarea şi dotarea unui Centru Comunitar Integrat de servicii sociale, medicale şi conexe, alocarea a 2,2 milioane de lei pentru dezvoltarea unui număr de 20 de afaceri locale, implementarea unui program de combatere a şomajului (pentru 250 de persoane), de ucenicie (pentru 60 de tineri), asistenţă juridică (300 de beneficiari), ş.a.
Proiectul este deosebit de important pentru cei peste 6.000 de locuitori ai comunei, deoarece îşi propune ca până în luna august 2020 să reducă numărul de persoane aflate în risc de sărăcie si excluziune socială, prin implementarea de măsuri integrate.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu