Comuna Schela din judeţul Galaţi are certificat de naştere

 
Luni, 05 Martie 2018 14:41
Publicat în Regional

La Căminul Cultural din comuna Schela a avut loc, în data de 4 martie 2018, lansarea monografiei “Comuna Schela - Început şi evoluţie”, scrisă de regretatul profesor Eugen Năstase, fost director al şcolii, Cetăţean de Onoare şi primar al comunei. Evenimentul de lansare a reunit, pe lângă factorii de conducere din localitate, invitaţi din comunele învecinate, membri ai familiei autorului, prieteni şi oameni din localitate. Monografia “Comuna Schela - Început şi evoluţie” are 216 pagini şi este rezultatul unei munci de cinci ani de zile, în care Eugen Năstase s-a documentat şi a strâns informaţii despre istoria localităţii Schela, toate aşezându-le într-o lucrare care poartă amprenta din experinţa sa de viaţă profesională, administrativă şi personală.
“Putem spune că acum Schela are certificat de naştere, reprezentat de această monografie a profesorului Eugen Năstase. Mulţumesc familiei sale care a dus la bun sfârşit dorinţa tatălui lor de a se publica cartea. Această monografie nu este o ambiţie, este un dar lăsat comunităţii în care a trăit şi l-a călăuzit în ceea ce a făcut pentru a realiza o primă istorie a comunei”, a declarat Maricel Petrea, primarul comunei Schela.
Prezente la manifestare, cele două fiice ale profesorului Eugen Năstase au mulţumit celor prezenţi pentru sprijinul acordat în realizarea lucrării tatălui lor. “Cartea, pe care o lansăm astăzi, este o carte-lecţie pentru noi toţi. Ea ne oferă un model de existenţă şi ne-a fost dăruită cu dorinţa de a păstra trecutul, de a învinge prezentul şi de a câştiga viitorul. Acum, viitorul este în mâinile d-voastră, cei prezenţi aici, care aveţi ca temă să adăugaţi o continuare la volumul scris de tatăl meu”, a declarat Ana Maria, una din fiicele profesorului Năstase.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu