Festival de Datini şi Obiceiuri Populare, în comuna Suhurlui

 
Miercuri, 20 Decembrie 2017 19:00
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Muzeul de Istorie "Paul Păltănea" Galaţi, în colaborare cu Asociaţia Culturală pentru Tradiţie, Istorie şi Justiţie Socială Casa Rurală "Ion Avram Dunăreanu", Şcoala Gimnazială nr. 1 Suhurlui, Şcoala Gimnazială nr. 1 Rediu, Şcoala Gimnazială nr. 1 Şiviţa şi Frangulea Andrei – consilier local, organizează joi, 21 decembrie 2017, de la ora 11:00, cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului de Datini şi Obiceiuri Populare de Sărbători "Sfânta Noapte de Crăciun".
"Crăciunul, sau "sărbătoarea familiei", cum mai este cunoscut în folclor, e un bun prilej de a ne alătura copiilor şi împreună cu ei să colindăm cu sufletul curat, să simţim mirosul de brad, să-l aşteptăm nerăbdători pe Moş Crăciun. Ca în fiecare an, elevii participanţi la manifestare, ne vor încânta cu scenete referitoare la bucuria Naşterii Domnului, precum şi cu cântece şi dansuri populare", potrivit muzeografului Ionela Daniela Antohe.
Evenimentul se va desfăşura în comuna Suhurlui, la Casa Rurală "Ion Avram Dunăreanu", secţie a Muzeului de Istorie "Paul Păltănea" Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu