"Invazie" de inconştienţi la volan Recomandat

Marți, 22 Mai 2018 07:38
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Beţi, fără permis sau şi băuţi şi fără permis, în acest sfârşit de săptămână, mai mulţi locuitori ai judeţului au ajuns în vizorul poliţiştilor. Poliţiştii Serviciului Rutier Galaţi au depistat, pe 19 mai 2018, pe D.E. 581, un conducător auto aflat la volan sub influenţa alcoolului şi fără a poseda permis de conducere. Bărbatul, în vârstă de 53 ani, a condus autoturismul din direcţia comunei Cosmeşti către municipiul Tecuci şi, fiind oprit în trafic de poliţişti şi testat alcooscop, a prezentat o concentraţie de 1.10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma verificărilor, poliţiştii au constatat că bărbatul nu este posesor de permis auto. Ca urmare, a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducere fără permis.
La data de 20 mai a.c., în jurul orei 17:35, urmare a unui apel de urgenţă 112, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Tîrgu Bujor au depistat, pe raza localităţii Umbrăreşti, la volanul unui autoturism, o femeie de 30 ani, din localitate, care nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul, fără permis de conducere. Apoi, în jurul orei 19:15, poliţiştii Biroului Rutier au oprit în trafic, pe Drumul de Centură de pe raza comunei Schela, un autoturism condus de un tânăr de 26 ani, din localitate. Întrucât poliţiştii au constatat că acesta emană halenă alcoolică, l-au testat alcoolscop, rezultatul fiind 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice şi stabilirea concentraţiei de alcool în sânge, poliţiştii întocmind dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului. În aceeaşi zi, în jurul orei 19:45, poliţiştii Biroului Rutier Tecuci au depistat, pe strada Gheorghe Petraşcu din localitate, un bărbat de 46 ani, din municipiul Galaţi, aflat la volanul autoturismului, sub influenţa alcoolului. Testul alcoolscop a relevat o concentraţie de 0.72 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice, iar poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
Tot duminică, 20 mai a.c., la ora 13:25, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Tîrgu Bujor au fost sesizaţi, prin apelul de urgenţă 112, despre producerea unui accident rutier, în comuna Băleni. Poliţiştii sosiţi la faţa locului au constatat că un bărbat de 29 ani, din localitatea Corni, a condus autoturismul pe strada Principală din comuna Băleni şi, la intersecţia cu strada Grădiniţa Veche, a acroşat o bicicletă condusă de un bărbat de 49 ani, din localitate, care nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers. Poliţiştii au constatat, de asemenea, că biciclistul consumase alcool, rezultatul testării alcoolscop fiind 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. În aceeaşi zi, La data la ora 23:45, Postul de Poliţie Ghidigeni a fost sesizat prin apelul de urgenţă 112, cu privire la faptul că, un autoturism ar fi intrat pe un teren din localitate, cultivat cu viţă-de-vie, distrugând mai mulţi butuci, precum şi gardul din plasă de sârmă şi câţiva şpalieri din beton. Poliţiştii sosiţi la faţa locului au găsit autoturismul, pe terenul în cauză şi, în urma verificărilor, au identificat persoana care se afla la volanul maşinii, un tânăr de 16 ani, din localitate, care nu posedă permis de conducere. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu