Postul vamal Giurgiuleşti-Galaţi va fi modernizat

 
Joi, 26 Octombrie 2017 00:00
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Birourile vamale de frontieră de pe graniţa România-Republica Moldova vor fi reabilitate şi modernizate cu 10 milioane de euro. Este vorba despre trei puncte de trecere – Leuşeni-Albiţa, Sculeni-Sculeni şi Giurgiuleşti-Galaţi. Detaliile despre proiect au fost discutate la Bucureşti de directorul general al Serviciului Vamal al Republicii Moldova, Vitalie Vrabie cu Mirela Călugăreanu, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) din România.
La întrevedere au participat şi Nicolae Pietrăreanu, vicepreşedintele ANAF, coordonator al activităţii Direcţiei Generale a Vămilor, Valentin Claudiu Constantin, secretar general adjunct al ANAF, Bogdan Mihei, director general al Direcţiei Generale a Vămilor, precum şi Înaltul Consilier UE în domeniul vamal, Rosario de Blasio.
„Modernizarea posturilor vamale reprezintă una dintre priorităţile de bază ale Serviciului Vamal, motiv pentru care ne-am angajat plenar în realizarea tuturor acţiunilor ce se impun pentru accelerarea implementării unui proiect de o asemenea anvergură”, a declarat Vitalie Vrabie.
Rosario de Blasio a încurajat ambele părţi pentru unificarea eforturilor comune în vederea realizării cu succes a acestui proiect de o importanţă majoră pentru Republica Moldova şi România, dar şi pentru regiune în general, prin prisma managementului integrat al frontierei în beneficiul facilitării comerţului şi accelerării trecerii frontierei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu