Amenzi grele pentru produse cosmetice expirate, puse la vânzare în Galaţi şi Tecuci

 
Marți, 06 Martie 2018 15:59
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Galaţi au desfăşurat în perioada 12.02-23.02.2018, o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale la comercializarea produselor cosmetice în municipiile Galaţi şi Tecuci. Au fost verificaţi 13 operatori economici, aplicându-se 3 amenzi contravenţionale în valoare de 12.000 lei şi 12 avertismente.
În urma controalelor, au fost constatate următoarele abateri: s-au găsit la comercializare produse cosmetice (oje, farduri de ochi etc.) expirate, de asemenea, au fost verificate testerele puse la dispoziţie pentru consumatori şi s-a constatat că multe dintre acestea erau expirate, lipsa informării consumatorilor privind producătorul, ingredientele, termenul de valabilitate sau data durabilităţii minimale de la deschiderea produsului, lipsa traducerii în limba română a informaţiilor privind instrucţiunile de utilizare, denumirea produsului, înscrierea tuturor informaţiilor de pe etichetă cu caractere foarte mici, indescifrabile şi neafişarea preţurilor la produsele comercializate.
CJPC Galaţi recomandă tuturor consumatorilor să fie vigilenţi la cumpărarea produselor cosmetice. Astfel, aceştia trebuie să se asigure că produsul este în termen de valabilitate sau are simbolul PAO (reprezentând o cutiuţă cu capacul deschis pe care este înscris un număr de luni, timp în care produsul este valabil de la desigilare). De asemenea, este de preferat pentru consumatori să citească toate informaţiile cu privire la recomandările de utilizare a produselor.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu