Zilele Europene ale Patrimoniului, prilej de a vizita mausoleele din Vrancea pe bicicletă

 
Luni, 11 Septembrie 2017 00:09
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului, în data de 16 septembrie 2017, în judeţul Vrancea se vor organiza mai multe evenimente culturale destinate promovării temei Patrimoniul cultural – Natura – armonii”, în municipiile Focşani şi Adjud dar şi în comunele Năruja, Răcoasa şi Sihlea.

Zilele Europene ale Patrimoniului reprezintă, de trei ediţii, un prilej de a promova, în comunitatea celor pasionaţi de ciclism, mausoleele ridicate în Vrancea în memoria eroilor căzuţi în Primul Război Mondial, în cadrul evenimentului ”Mausolee pe bicicletă”. Deoarece în acest an s-au comemorat 100 ani de la luptele victorioase ale Armatei Române în Primul Război Mondial, cea de-a III-a ediţie a evenimentului ”Mausolee pe bicicletă” este una centenară.

Evenimentul va avea loc pe data de 16 septembrie 2017 şi va fi organizat pe un traseu de 150 km pentru a permite cicliştilor să viziteze toate mausoleele. Evenimentul va debuta la ora 7.00 cu plecarea de la Mausoleul Eroilor din Focşani către Soveja. Traseul trece prin Odobeşti, Jariştea şi Boloteşti. La Mausoleul Soveja participanţii la eveniment vor fi serviţi cu poale în brâu pregătite de femeile din sat, vor fi invitaţi să viziteze Mausoleul Soveja şi se vor putea prinde în horă cu artiştii de la Ansamblul Folcloric “Ţara Vrancei” care vor susţine un recital de cântece de cătănie.

De la Soveja participanţii vor pedala spre Mausoleul Mărăşti unde cicliştii sunt invitaţi să viziteze poate cel mai spectaculos mausoleu de pe ”Drumul de Glorie al Armatei Române în Primul Război Mondial”. Oprirea de la Mausoleul Eroilor Mărăşti va fi şi momentul în care sponsorul principal al evenimentului va înmâna o bicicletă unuia dintre participanţi! De la Mausoleul Mărăşti cicliştii vor pedala spre Mausoleul Mărăşeşti, punctul final al turei de ciclism ”Mausole pe bicicletă”. Aici cicliştii vor primi un kit de participant cu produse promoţionale.

Tura de ciclism este 100% environmentally friendly. Prin urmare toate băuturile calde vor fi servite în pahare de carton, iar voluntarii evenimentului se vor asigura că deşeurile sunt colectate selectiv.

”Mausolee pe bicicletă” este un eveniment de promovare a patrimoniului în rândul comunităţii de ciclişti şi este organizat de către Direcţia Judeţeană pentru Cultură Vrancea, serviciu deconcentrat al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, Consiliul Judeţean Vrancea şi Asociaţia Sportivă ”VeloPower” cu sprijinul companiilor: Pandora Prod, Premium Porc Group, Altdorf Tehnik, UMO Serv, Paco, Resort Laguna, Autovip, Maressia, Magazinul cu biciclete, Caspro Publicitate.

Cicliştii care doresc să participe trebuie să completeze formularul pe care îl găsesc aici: http://bit.ly/2vFjbIk până la data de 12 septembrie 2017, ora 20.00.

Detalii despre Regulamentul turei de ciclism ”Mausolee pe bicicletă” găsiţi aici: http://bit.ly/2exU3YY

Zilele Europene ale Patrimoniului (ZEP) sunt organizate în fiecare an, în luna septembrie, la iniţiativa comună a Consiliului Europei şi a Uniunii Europene. Evenimentele culturale organizate cu acest prilej se adresează tuturor cetăţenilor, oferindu-le un mediu istoric atractiv ce favorizează comunicarea interpersonală. Mai jos, găsiţi temele abordată de fiecare localitate/instituţie în parte.

I.Patrimoniul cultural – bogăţie şi valoare – organizat de Primăria Răcoasa în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Răcoasa;

II.Patrimoniul cultural – Natura – armonii – organizat de Şcoala Gimnazială ”Mihail Armencea”, Adjud.

III.Patrimoniul cultural – Natura – organizat de Şcoala Gimnazială ”Ştefan cel Mare”, Focşani;

IV.Patrimoniul cultural – Natura – organizat de Liceul Pedagogic ”Spiru Haret”, Focşani;

V.Patrimoniul cultural – Natura – organizat de Şcoala Gimnazială ”Principele Şerban Ghica şi Principesa Aristiţa Ghica”, Sihlea;

VI.Patrimoniul cultural – Natura – organizat de Colegiul Naţional ”Emil Botta”, Adjud.

Mausolee pe bicicletă – ediţia a III-a – Ediţie Centenară – organizat de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Vrancea, Consiliul Judeţean Vrancea si Asociaţia Sportivă ”VeloPower”

Tradiţia - merinde pentru suflet – organizat de Biblioteca Publică Năruja în parteneriat cu Căminul Cultural „Popa Şerban” Năruja, Parohia Năruja, Şcoala Gimnazială Nistoreşti, Şcoala Gimnazială „B. Şt. Delavrancea” Năruja, Primăria Năruja.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu