Andreea Mitu, învingătoarea Eugeniei Bouchard, a jucat 3 ani pentru CSM Dunărea Galaţi

Miercuri, 22 Aprilie 2015 00:00
Publicat în Sport
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Andreea Mitu este o revelaţie pentru iubitorii sportului din România. Tânăra de 23 ani a învins-o pe a 7-a tenismenă a lumii, Eugenie Bouchard, în Cupa Federaţiei şi a creat senzaţie în lumea tenisului. Clasată pe locul 104 în lume, Andreea nu este o necunoscută pentru gălăţeni. Mitu a evoluat între 2007 şi 2010 pentru CSM Dunărea Galaţi care avea echipă de tenis fete şi participa în campionatul naţional.

Sanda Brandabur - antrenor CSM Dunărea: „Acum câţiva ani, adică prin 2007, Andreea a venit să joace pentru clubul nostru. Am purtat o discuţie cu părinţii Andreei şi cu domnul Hărădău care era atunci la Federaţie şi am acceptat să joace pentru noi. Am dorit să o ajutăm pentru că era talentată, dar nu avea un sprijin financiar consistent. Cât am putut, cu indemnizaţii şi cu suportarea cheltuielilor de la turnee din ţară, am ajutat-o. Ea a adus rezultate excelente pentru Dunărea, atât la individual cât şi la echipe. A obţinut locul 2 atât la junioare cât şi la senioare, ambele cu echipă. A obţinut de asemenea două titluri la dublu-mixt şi la dublu fete. Ea a jucat şi finala senioarelor. A venit de vreo două ori şi la sala noastră, dar a făcut antrenamente cu antrenorul ei. A făcut parte în 2008 din echipa României care a evoluat în competiţia rezervată junioarelor şi care este copia Cupei Federaţiei. Echipa noastră s-a calificat între primele 16 echipe ale lumii. Simona Halep câştigase campionatul european şi ITF-ul i-a făcut cadou 5 turnee în America. A renunţat la prezenţa în naţională şi atunci a fost cooptată în echipa României Andreea Mitu. După ce a trecut la senioare s-a schimbat situaţia pentru că s-a schimbat şi conducerea Federaţiei. Ea trebuit să plece la un alt club unde trebuia să vină în fiecare zi la antrenamente. A fost foarte dificil pentru Andreea pentru că părinţii ei nu aveau posibilităţi să o ajute. Era la acel moment apropiată ca valoare de Simona Halep. Ea a făcut o alegere importantă la 19 ani când multe jucătoare au ales să plece în America la studii. Andreea a decis  să continue să joace tenis. Din păcate a avut mai multe accidentări dintre care cea mai gravă a fost o peritonită care îi putea fi fatală. Şi-a revenit şi iată ce victorie mare a obţinut la Bouchard, nimeni alta decât finalista de anul trecut de la Wimbledon. Cred că este o jucătoare de  valoare şi cred de asemenea că poate ajunge între primele 50 de jucătoare ale lumii."

Andreea Mitu a câştigat în 2015 turneul de 25.000 de dolari de la Campinas din Brazilia şi ar putea reveni în Galaţi cu ocazia turneului cu premii de 25.000 de dolari programat în iulie la Complexul Viva.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu