CSM Arcada a făcut legea cu Zalăul şi va termina turul în „pole position”, CSU Belor a cucerit punctul pentru locul 5 la Lugoj Recomandat

Luni, 09 Decembrie 2019 12:03
Publicat în Sport

Divizia A1 la volei a programat în weekend partidele penultimei etape din retur. Cele două echipe gălăţene, CSM Arcada şi CSU Belor au terminat competiţia internă mai devreme. Sala Polivalentă Dunărea a găzduit sâmbătă seara, într-o atmosferă incendiară, derbiul întrecerii masculine dintre CSM Arcada Galaţi şi ACS Volei Municipal Zalău, două echipe cu tradiţie care an de an se luptă pentru medalii. Campioana României şi medaliata cu argint din sezonul precedent au confirmat aşteptările şi au oferit un joc cu faze spectaculoase, răsturnări de situaţie pe tabela de marcaj şi echilibrat. Echipa antrenată de Sergiu Stancu a intrat bine în meci, şi-a făcut treaba spre deosebire de zălăuani care au fost preocupaţi mai mult de deciziile arbitrilor, ceea ce i-a costat, un cartonaş roşu pentru căpitanul Bartha, eliminat temporar, şi şi-a adjudecat primul set. Oaspeţii s-au mai liniştit şi au intrat uşor, uşor în ritm, au trecut la conducere: 10-5, 11-8, 19-18, 22-21, dar CSM Arcada, împinsă de suporteri şi cu Bissette foarte eficient în atac şi la blocaj, a controlat finalul şi a câştigat şi actul doi. Zalăul şi-a respectat blazonul şi a redus diferenţa, reuşind să câştige setul 3. Ultimul set a păstrat nota de echilibru, cele două echipe au mers cap la cap mult timp, dar echipa gălăţeană a apăsat din nou pedala de acceleraţie şi a încheiat disputa cu o victorie de 3 puncte. Rezultat final: CSM Arcada - ACS VM Zalău 3-1 (21, 22, -19, 18). Pentru echipa noastră, formula de start a fost: Bissette 14 puncte, Hernan 1 p, Terzic 7 p, Georgiev 6 p, Klapwijk 17 p, Bala 6 p - Cabrera, libero. Au mai intrat: Kollo 8 p, Matei 2 p, Talpă 7 p, Carrasco. Podiumul se prezintă astfel: 1. CSM Arcada 24 puncte, 2. Dinamo 20 p, 3. ACS VM Zalău 18 p, cu menţiunea că echipa gălăţeană are un meci mai mult disputat.
La feminin, cea mai interesantă confruntare a rundei a fost cea dintre CSM Lugoj şi CSU Belor Galaţi. A fost un duel pe muchie de cuţit, între ocupantele locurilor 6 respectiv 5. Previziunile specialiştilor au fost confirmate, ambele echipe au făcut multă risipă de energie şi şi-au pus în valoare atuuriile pentru a câştiga. Echipa gălăţeană antrenată de Bogdan Paul şi Vasile Florin Bosi a crezut în şansa ei, a jucat foarte bine, a condus cu 2-1 la seturi, dar într-un final incandescent a pierdut dramatic în prelungiri la tie-break şi a trebuit să se mulţumească cu un punct. Rezultat final: CSM Lugoj - CSU Belor 3-2 (22, -24, -24, 20, 14). Echipa gălăţeană a început în formula: Anamaria Berdilă 11 puncte, Borislava Saykova 19 p, Ivana Radonjic 14 p, Daniela Lupescu 15 p, Talita Jose Do Nascimento 11 p, Maria Corral Bouza 7 p - Andreea Ispas, libero. Au mai jucat: Sorina Miclăuş 1 p, Ana Marisa Radu. Chiar dacă a pierdut, cu punctul acumulat, CSU Belor, care va sta în ultima etapă, şi-a asigurat în proporţie de 99,99% locul 5 la finalul turului.

Sursa foto: Sportul Ilustrat

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu