Gălăţeanca Cătălina Axente, de la CSM Dunărea, a urcat pe treapta a treia a podiumului la Campionatul European şi este în cărţi pentru Olimpiada de la Tokyo 2020 Recomandat

Luni, 17 Februarie 2020 11:40
Publicat în Sport

La Roma, s-au desfăşurat, săptămâna trecută, întrecerile Campionatului European de lupte greco romane, feminin şi lupte libere. Un rezultat deosebit l-a obţinut gălăţeanca Cătălina Axente, sportivă legitimată la CSM Dunărea, unde este pregătită de antrenorul Dumitru Buleandră, care a urcat pe treapta a treia a podiumului la categoria 72 kg. Traseul parcurs de Cătălina până la bronz: 3-1 cu Kendra Augustine Jocelyne Decher din Franţa în sferturile de finală, 3-8 cu Maria Selmaier din Germania în semifinale şi 5-1 cu Enrica Rinaldi din Italia.

Axente se pregăteşte la lotul naţional sub îndrumarea antrenorului Nikolay Stoianov. Delegaţia României s-a întors de la Roma cu alte trei medalii câştigate de Alin Alexuc Ciurariu, care a devenit campion european la categoria 130 kg, Albert Saritov, care a cucerit argintul la categoria 97 kg, şi Nikolay Okhlopkov. Pentru sportiva gălăţeancă urmează două turnee de calificare pentru Tokyo 2020: Ungaria şi Turcia. Cătălina trebuie să termine pe primul loc la unul dintre ele pentru a obţine biletul pentru Olimpiadă.

Sursa foto: Facebook - Federaţia Română de Lupte

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu