Perechea de la Fantezia Galaţi, Rareş Vădana - Tea Neculae a devenit campioană naţională şi va reprezenta România la Mondiale

Marți, 06 Martie 2018 08:53
Publicat în Sport
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ca în fiecare an cea mai importantă competiţie a dansului sportiv românesc este planificată în primul weekend al lunii martie. Anul acesta deosebita onoare în organizarea acestui mare eveniment a avut-o Asociaţia Judeţeană de Dans Sportiv Mureş care a reuşit să pună în scenă două competiţii – Cupa Mureşul şi Campionatul Naţional pe secţiuni de dans 2018. Cu o brigadă de arbitrii mixtă: 12 români la Cupă, printre care s-a numărat şi gălăţeanca noastră Andreea Adam şi 18 arbitrii străini din tot atâtea ţări la campionat, cei peste 600 de sportivi prezenţi la sala sporturilor din Tg. Mureş au stabilit la finele competiţiilor, ierarhiile începând de la cei mici 6-9 ani şi terminând cu seniorii 2(peste 44 ani). În urma rezultatelor obţinute s-au stabilit perechile care vor face parte din loturilor naţionale, cele care vor participa la Campionatele Europene şi Mondiale (campionii şi vicecampionii), Cupele Europene şi Mondiale (locurile 3 şi 4). Galaţiul nu a lipsit nici în acest an de la acest eveniment, fiind prezent cu patru perechi din cadrul clubului de dans sportiv Fantezia care şi în acest an au reuşit imposibilul şi s-au întors acasă cu un titlul de Campioni Naţionali, 4 sportivi convocaţi la Loturile Naţionale şi în buzunar cu: o calificare la Mondiale şi alta la cupele europene si mondiale astfel:
Campioni Naţionali şi calificarea la Mondialele de latino junior 2, perechea Rareş Vădana - Tea Neculae. Tot ei au participat şi la secţiunea standard unde au terminat competiţia în finală unde au ocupat locul 7. Tot cu o calificare s-a ales şi perechea mixtă de adulţi: Mihai Paraschiv - Irina Tudorache (Generaţia 9 Bucureşti) doar că ei vor participa probabil la Cupele Europene şi Mondiale secţiunea latino. Celelalte două perechi prezente la Naţionale au terminat competiţia pe locul 5 la junior 2 standard prin perechea mixtă Radu Beşleagă (Dance Studio Iaşi) - Mitzura Pentiuc şi respectiv locul 8 prin perechea: Răzvan Lupaşcu - Ioana Marcu, la adulţi standard. „Nu m-am trezit nici acum, încă mai visez, dar nici în vis nu mi-am închipuit că în primul an de junior 2 perechile pe care le antrenez să ajungă în finala Campionatului Naţional şi chiar să-l câştige. Din câte îmi aduc aminte nu cred că a mai fost vreo pereche care să devină Campioană Naţionala din primul an de junior 2. Trebuie să fim foarte atenţi cum gestionăm aceste rezultate deoarece războiul nu s-a încheiat ci doar am câştigat o bătălie şi euforia locurilor obţinute să li se urce la cap. Abia de acum încolo începe greul. Mai avem câteva bătălii de dat la Galaţi peste două săptămâni şi la Campionatul Naţional de 10 dansuri din luna aprilie, după care încep pregătirile Teei pentru admiterea la liceu. Spre norocul nostru, Campionatul Mondial pentru junior 2 se v-a desfăşura pe 13 octombrie la Bilbao/Spania şi vom avea toată vara la dispoziţie pentru a face o surpriză frumoasă şi la această competiţie, demonstrând dacă mai era nevoie că rezultatul de la naţionale nu a fost o întâmplare. Oricum toţi „fanteziştii şi-au depăşit condiţia, obţinând rezultate remarcabile. Vreau cu această ocazie şi prin intermediul dumneavoastră să mulţumesc tuturor celor care au contribuit la obţinerea acestor rezultate şi, în mod special părinţilor care au susţinut perechile necondiţionat începând de la resursele financiare şi terminând cu cele logistice, dar mai ales prin faptul că au avut încredere în tot ceea ce am făcut pentru fiecare sportiv în parte de-a lungul anilor”, ne-a declarat, cea care are ascunsă în mânecă „bagheta fermecată” a marii performanţe, antrenorul clubului Andreea Adam.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu