România va găzdui Campionatele Mondiale de culturism pentru toate categoriile de vârstă, în 2022 Recomandat

Vineri, 19 Februarie 2021 11:45
Publicat în Sport
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness (FRCF), Gabriel Toncean, a anunţat, joi, ca în urma întâlnirii oficiale de lucru cu preşedintele Federaţiei Mondiale de Culturism (IFBB), Rafael Santonja, care s-a desfăşurat la Madrid, s-a decis ca România să găzduiască, în premiera, Campionatele Mondiale de culturism pentru toate categoriile de vârstă, în anul 2022.
"Am avut luni o întâlnire oficială de lucru la sediul Federaţiei Mondiale de Culturism (IFBB) din Madrid, unde am fost aşteptat de către preşedintele Rafael Santonja. Anul 2022 va fi anul în care vom atinge apogeul, va fi anul în care vom organiza Campionatul Mondial pentru toate categoriile de vârstă, ceea ce nu s-a întâmplat în România şi nici nu îmi aduc aminte ca în ultimii ani vreo ţară europeană să fi organizat o asemenea competiţie. Estimarea prezenţei de 1.500-2.000 de participanţi va aduce România în centrul culturismului mondial. Pentru noi acest an este unul de muncă, am început munca, selecţia hotelurilor, am reluat discuţiile cu autorităţile publice, cu ministerul, suntem preocupaţi pentru organizarea cât mai bună a acestui campionat mondial. Am fost aleşi pentru că am dovedit, în primul rând, că putem. Iată că ultimele competiţii, Campionatul Mondial de juniori de la Cluj-Napoca, respectiv Campionatul Mondial de juniori şi masters de la Bistriţa au fost două momente importante şi au fost două exemple care au contribuit la decizia luată de forul internaţional", a declarat presei Gabriel Toncean.
Preşedintele FRCF susţine că, pe lângă organizarea în 2022, în România, a Campionatelor Mondiale pentru toate categoriile de vârstă, la Madrid au mai fost discutate şi alte subiecte.
"Printre subiectele discutate se numără următoarele puncte: organizarea Campionatului Balcanic la Drobeta-Turnu Severin - 11-13 iunie 2021; participarea lotului naţional al României la Campionatul European din Santa Susana Spania - 14-17 mai 2021; Organizarea Cupei Europene la Sibiu - 12 septembrie 2021 (9-10 şi 11 septembrie se va desfăşura Campionatul Naţional, tot la Sibiu). De asemenea, Cupa Balcanică din Serbia, competiţie la care România va trimite sportivi, dezvoltarea proiectului de cursuri instructor fitness şi trecerea la un alt nivel profesional, introducerea competiţiilor universitare la nivel de Campionat European şi Campionat Mondial şi statutul şi noua organigrama a Federaţiei Balcanice", a precizat Toncean. (Sursa Agerpres)

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu